Eerst geboren baby van 2013 bij trots lesbisch koppel is Frans Belgisch.
De eerste baby die in dit nieuwe jaar (2013) in Frankrijk werd geboren heeft twee mama's (foto's). De baby jongen heet Sacha en werd geboren op Nieuwjaars ochtend. De baby is ook een beetje Belg want hij werd verwekt in een Belgische spermabank.

De kleine Sacha werd geboren in het Moulins Hospital Centre en is de eerste baby die in Frankrijk werd geboren in dit nieuwe jaar. Biologische moeder Maude heeft sinds 2010 een relatie met Delphine. Onder de huidige Franse wetgeving heeft Delphine geen legale status in relatie met het kind. Het koppel hoopt dat de Franse overheid snel werk maakt van de openstelling van het huwelijk zodat ze kunnen trouwen.

Maude ging naar een Belgische spermabank omdat lesbiennes in Frankrijk geen toegang hebben tot ziekenhuizen waar ze aan K.I doen. De Franse overheid overweegt ook om homo en lesbische koppels adoptie rechten te geven, dat zou betekenen dat de kleine Sacha dan twee wettelijke ouders krijgt net zoals veel kinderen die worden geboren bij heteroseksuele ouders.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
150.000 FRANSEN OP STRAAT PRO HOMOHUWELIJK
RUIM 70.000 FRANSEN OP STRAAT TEGEN HET HOMOHUWELIJK

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 03 January, 2013 en 2999 keer gelezen.Reageer op dit bericht: