Belg jeugdraad wil meer aandacht voor holebi en trans jongeren.
De Conseil de la Jeunesse (CJF), de Jeugdraad van de Franse Gemeenschap van BelgiŽ wil holebi en transgender jongeren beter laten integreren via onderwijs, sportclubs en jongerengroepen.

De CJF heeft daarbij een officieel advies gegeven om jonge holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) en transgendeers beter te laten integreren in de samenleving. Men wijst daarbij op moeilijkheden die sommige holebi en transgender jongeren ondervinden zoals: slachtoffer worden van homofobie, breuk met de familie of vrienden, meer kans op zelfdoding. Het advies richt zich op een betere sensibilisering en informatie om onder andere onwetendheid en homofobie te bestrijden.

De jeugdraad wil verder ook dat seksuele diversiteit wordt opgenomen in de leerprogramma's op de Waalse scholen. Ook zouden ze graag zien dat Universiteiten en hogescholen meer onderzoek doen naar holebi en transgender kwesties. Naast onderwijs vragen ze ook dat de vele verschillende jeugdorganisaties en sportverenigingen gaan werken rond het thema seksuele diversiteit. En natuurlijk moet het thema holebi of transgender zijn ook aan bod komen in de opleidingen van docenten en de verschillende jeugdwerkers. Tot slot ziet het CJF ook graag dat er meer fysieke ruimte komt voor holebi en transgender jongeren in de vorm van opvangcentra en jongerengroepen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 December, 2012 en 1798 keer gelezen.Reageer op dit bericht: