Homo's en biseksuele mannen met grote penis hebben minder...Volgens een nieuwe Amerikaanse academische studie is er een relatie tussen de afmeting van de penis en het condoom gebruik bij homo's en biseksuele mannen. Het onderzoek zal in februari van 2013 worden gepubliceerd in het Archives of Sexual Behavior onder de titel: 'Self-reported penis size and experiences with condoms among gay and bisexual men’

Uit het onderzoek blijkt dat homo's en biseksuele mannen met een grote penis minder vaak een condoom gebruiken, en dus vaker aan onveilige seks doen. Dat blijkt uit de studie van het Hunter College’s Center for HIV Educational Studies and Training (CHEST) uit New York.

De onderzoeks resultaten suggereren dat de distributie van een maat past voor iedereen condooms in de homo en biseksuele mannen scène contraproductief zijn en toonden aan dat: de helft van de mannen die een condoom gebruiken melding maakt van een gescheurd condoom tijdens de seks. Dat een derde rapporteert dat de condooms kapot gingen na drie maanden en sommigen lieten weten dat ze onbeschermde seks hadden omdat condooms gewoon weg altijd te klein zijn. Een minderheid liet weten nooit problemen te hebben met condooms betreffende hun penis lengte of wat betreft het genots gevoel.

Volgens de onderzoekers is dit soort gezondheids onderzoek erg belangrijk, en kan het bijdragen aan het beter begrijpen van seksuele gezondheid en de risico's, zodat men beter kan tegemoet komen aan de gezondheids noden van homo en biseksuele mannen. Daarbij is nu al duidelijk dat er grotere maten condooms moeten worden aangeboden in de homo scène. In de VS worden (net als in vele andere landen) gratis condooms verdeeld in de holebi uitgaans gelegenheden, maar in de UK wordt er momenteel maar één maatje aangeboden, de grotere maten zijn wel te koop maar enkel in de apotheek e.a., hier willen de onderzoekers dat daar verandering in komt.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 December, 2012 en 7347 keer gelezen.Reageer op dit bericht: