Schietpartij op lagere school in VS schuld van holebi's.
De Westboro Baptist Church is weer op oorlogspad. Dit keer willen ze gaan betogen op de begrafenis van de slachtoffertjes van de schietpartij in de lagere school in het Amerikaanse Connecticut. De kerk die zich zelf ook de 'God Hate Fags Church' (God haat homo's) noemt zegt dat de reden van de schietpartij homoseksualiteit is.

Op vrijdag 15 december trok de 20-jarige Adam Lanza naar de basisschool Sandy Hook in Newtown waar hij een bloedbad aanrichtte. Hij schoot 12 meisjes, 8 jongens en 6 vrouwen dood. De slachtoffers zijn tussen 6 en 56 jaar oud, de kinderen waren allen 6 of 7 jaar oud. De schutter zelf werd na de schietpartij ter plaatse dood aangetroffen. Vermoedelijk pleegde hij zelfmoord. Vooraleer hij naar de school trok, had hij thuis eerst zijn moeder doodgeschoten.

De kerk clan onder leiding van Fred Phelps is één van de grootste homofobe groeperingen in de Verenigde Staten. Ze betogen al jaren regelmatig op begrafenissen van gesneuvelde heteroseksuele en holebi militairen. Ze claimen dat het de straf is van God dat militairen (hetero en holebi) sneuvelen omdat God boos is op het feit dat de VS holebi's rechten geeft. Daarnaast grijpen ze ook elke ramp, moordpartij e.a aan om te claimen dat dit het werk van God is die wraak neemt op de toenemende gelijke rechten voor holebi's. Shirley Phelps-Roper, de dochter van leider Fred Phelps zegt dat haar kerk zal betogen op de begrafenis van de slachtoffertjes van de Sandy Hook Elementary School in Connecticut, om samen liederen te zingen en God te prijzen voor zijn "goede daad". Fred Phelps zelf zei dat God opnieuw een boodschap heeft gegeven om te stellen dat de natie boosaardig is en dat God almachtig is en dat niets heb kan stoppen. Zoon Fred Phelps Junior zei dan weer dankbaar te zijn voor het werk van God die kwaad is omdat Amerikaanse holebi's steeds meer rechten krijgen.

In Connecticut kunnen homo en lesbische koppels trouwen sinds 2008. Slechts in 8 Amerikaanse staten mogen holebi koppels trouwen namelijk in: New York , Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Washington DC (het District of Columbia), Vermont en Mexico. In November van dit jaar zeiden 4 staten (Maine, Maryland en Washington en Minnesota) Ja tegen het homohuwelijk waarbij het dan vermoedelijk in deze staten wordt opengesteld in 2013. Vorig jaar oordeelt het hoogste Amerikaanse hof dat de kerk clan mag betogen nabij begrafenissen onder amendement 1 (recht op vrije meningsuiting) van de Amerikaanse grondwet.

Extra info: De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stellen dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Ondertussen protesteren de clan leden nog steeds voort op tal van (militaire) begrafenissen.

Update:
CYBERACTIVISTEN VAN ANONYMOUS KOMEN OP VOOR HOLEBI'S TEGEN KERK CLAN


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMOFOBE KERK BETOOGD OP BEGRAFENIS VAN LESBIENNE (2012)
HOMOFOBE KERK GAAT OP 9/11 BETOGEN OP GROUND ZERO (2011)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOLEBI BIJBEL OP DE MARKT, GESCHREVEN DOOR GOD
MOGELIJKE REDEN GEVONDEN WAAROM HOMOSEKSUALITEIT IN DE EVOLUTIE BLIJFT
"LESBIENNES" VAN TATU ZIJN TERUG VAN WEG GEWEEST + 2 VIDEO'S
HOLEBI ZIJN NIET GENETISCH MAAR START IN DE BAARMOEDER
HETERO LEERKRACHT ONTSLAGEN NA VERTONING WAARGEBEURDE HOLEBI FILM
MEISJE VAN 13 MAAKT VIDEO PETITIE VOOR BROERTJE DAT NIET MAG KOKEN
ZANGERES KATY PERRY KRIJGT HOLEBI AWARD + 2 VIDEO'S
UNIEK HIP HOP HIV SONG + VIDEO
SPEELGOED FOLDER MET NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED UIT

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 December, 2012 en 2507 keer gelezen.Reageer op dit bericht: