Had onze Belgische Prins een homo relatie?Er is een bom gedropt boven Laken, in de vorm van een boek van RTBF-journalist Frédéric Deborsu. Het royalty-boek is nog niet verschenen, maar enkele passages brengen geheimen naar boven over prins Filip. Reden genoeg voor ons Belgisch koningshuis om nu al te spreken van 'totaal onjuiste en beledigende gegevens'.

De opmerkelijkste passages gaan over prins Filip en prinses Mathilde. Volgens Deborsu hebben de twee een gearrangeerd huwelijk dat bovendien niet op de gebruikelijke manier zou worden geconsumeerd. Deborsu heeft het op een bepaald moment ook over een geheime homo relatie van prins Filip met graaf Thomas de Marchant et d’Ansembourg, die drie jaar ouder is dan de prins. "Ze gingen overal samen op vakantie, het was een ongebruikelijke relatie die op zijn leven heeft gewogen’, schrijft Deborsu, die het vreemd vindt dat de graaf desondanks niet op het huwelijk werd uitgenodigd.

Wijlen koning Boudewijn zou daarom vóór zijn dood in 1993 hebben gezegd dat prins Filip hem niet mocht opvolgen, hij moest eerst met een vrouw huwen. Dat werd volgens Deborsu een gearrangeerd huwelijk, die verder ook schrijft dat het geen huwelijk uit liefde was en dat de relatie allesbehalve vlot liep. "Er werd een verzoeningsreis naar Cuba georganiseerd, maar dat liep uit op een catastrofe. Er was geen enkele affiniteit tussen de twee, een groot leeftijdsverschil en... Filip worstelde met zijn identiteit.’ Na die reis gebeurde er volgens Deborsu een ‘mirakel’. ‘Plots werd alles binnen de maand geregeld. Mathilde zag het als haar plicht om de financiële toekomst van haar familie veilig te stellen’, klinkt het suggestief.

Hun vier kinderen zouden via kunstmatige inseminatie ter de wereld zijn gekomen. Volgens Deborsu ligt het bewijs daarvan in het feit dat prinses Mathilde het eerste lid van de Koninklijke familie is dat voor het Erasmusziekenhuis koos. "De meest gespecialiseerde kliniek in medisch begeleide voortplanting. Het huwelijkse leven van het prinsenpaar is dus zeker niet wat men zich ervan voorstelt."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 October, 2012 en 9796 keer gelezen.Reageer op dit bericht: