Start Antwerp Pride weekend met optocht ook tegen homofobie, afsluiter met Kate Ryan enz...
Zoals je eerder al bij ons kon lezen kleurt Antwerpen enkele dagen roze voor de vijfde editie van het holebifestival Antwerp Pride, waarbij morgen (vrijdag) het Pride weekend wordt ingezet met een spetterende openlucht fuif.

Nieuw dit jaar is de parade optocht die zaterdagmiddag over de Antwerpse kaaien zal trekken. De optocht zal bovendien ook tegen homofobisch geweld zijn. Na de recente opstoot van homofoob geweld roepen de organisatoren dan ook dringend op om mee te wandelen in een leuke bonte stoet die zal worden getrokken door een grote regenboogvlag. Iedereen, ongeacht zijn of haar geaardheid mag mee doen.

"We moeten zo een duidelijk signaal geven dat geweld tegen holebi's en transgenders niet kan en ook nooit meer aanvaard zal worden", zegt Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel. "Sinds het fluitconcert tegen gaybashing van vorig jaar tijdens het slotconcert op de Grote Markt, moeten we vaststellen dat geweld tegen homoís niet is afgenomen, en dit ondanks de meest vooruitstrevende wetgeving ter wereld. Als men nu het recht om onszelf te manifesteren al in vraag begint te stellen, dan geven we vrij spel aan diegenen die ons terug in de kast willen.Ē

Ook Yasmine Kherbache, kabinetschef van premier Elio Di Rupo, veroordeelde tijdens de persconferentie de recente geweldplegingen. Zij herhaalde nog eens dat minister van Justitie Annemie Turtelboom en minister van Binnenlandse Zaken JoŽlle Milquet aan een actieplan tegen homofoob geweld werken, dat een betere politionele aanpak en nultolerantie moet garanderen.

Praktisch:
Het Antwerp Pride weekend start morgen (vrijdag) met een openlucht party op de Draakplaats aan het Antwerpse Roze Huis (meer info en meer party's zie fuifkalender holebi.info). De Pride optocht is op zaterdag 11 augustus en vertrekt om 14 uur aan Hangar 41 - Sint- Michiels kaai 41, Antwerpen. Zondag volgt het Closing Festival op de Grote Markt waarbij zangeres Kate Ryan voor het eerst het officiŽle lied van de worldOutgames 2013 zingen, waar Antwerpen de gaststad voor is in 2013.

Meer info (kort overzicht programma & link naar meer) KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
MOET HOLEBI HAAT IN MEDIA VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?
OPNIEUW HOMOFOBIE IN BELGIE - 2 HOMO'S IN ELKAAR GESLAGEN DIT KEER IN ANDERLECHT
HOMO AUTEUR VAN HAIRSPRAY EN CRY BABY OVERLEDEN
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
NEDERLANDS TURKSE HOLEBI'S ERNSTIG BEDREIGD NA DEELNAME PRIDE
ARGENTIJNS HOMO KOPPEL SAMEN LEGAAL PAPA
OOK DIT JAAR WEER HOMOFOBISCH GEWELD TIJDENS AMSTERDAMSE GAY PRIDE
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 August, 2012 en 2667 keer gelezen.Reageer op dit bericht: