Vlaams schrijfster botst samen met zoontje op homofoob.
Schrijfster en columniste Saskia De Coster (45) heeft donderdagavond te maken gekregen met enkele homofobe beledigingen en agressief gedrag op de Dageraadplaats in Antwerpen. En dat in het bijzijn van haar zevenjarig zoontje. “‘Stomme lesbo!’, schreeuwde hij me toe. Het was net of hij op een landmijn stapte”, vertelt De Coster.

De feiten speelden zich donderdagavond af. Samen met haar zoontje trok Saskia naar de Najaarsfoor op de Dageraadplaats. Plots ging een man door het lint nadat ze hem vriendelijk had aangesproken. “Mijn zoontje zag een vriendje aan een eetkraampje staan en wilde even gedag gaan zeggen. Ik herkende de man, hij heeft onlangs een contactverbod gekregen met zijn kind. Ik vroeg hem: ‘Zorg jij nu voor je zoon?’ Waarna hij compleet in woede uitbarstte”, vertelt De Coster. “Blijkbaar voelde hij zich erg aangevallen omdat ik hem erop attent maakte dat hij absoluut geen contact mag hebben met zijn zoon. En dan is hij mij beginnen beledigen om mijn geaardheid. ‘Vieze, vuile lesbo!’, riep hij onder meer”, aldus De Coster.

“De vader kwam erg bedreigend over”, gaat ze verder. “Hij kwam helemaal boven mij hangen en haalde een paar keer uit. Maar hij ging niet verder omdat er te veel volk was. Het was één blok haat dat voor mij stond.” Haar zoontje en ook de andere kinderen waren enorm geschrokken door het voorval. “‘Waarom zegt hij dat?’ Waarom doet hij zo?’, vroeg mijn zoon zich voortdurend af. We zijn meteen weggegaan”, reageert De Coster verontwaardigd.

De Coster deed vrijdag aangifte bij de politie. “Ik moet zoiets absoluut melden. In mijn leven ben ik al vaak met homofobie geconfronteerd”, zegt de schrijfster. “Mijn ouders aanvaarden mijn geaardheid niet. Maar ik denk dat mannenkoppels er veel meer last van ondervinden. Bij lesbische vrouwen gaat het dan vaker over hoe geil het wel niet is”, luidt het.

Door melding te maken hoopt De Coster aan te tonen dat homofobie echt wel bestaat en dat er nog werk aan de winkel is. “De politie kan incidenten van homofobie oplijsten en eventueel bestraffen. Kinderen moeten opgroeien met het idee van gelijkheid en gelijkwaardigheid, met respect voor iedereen”, aldus de Coster.

Extra
Slachtoffer holebi- trans+ fobie, discriminatie, haatmisdaad, doe steeds aangifte bij de politie in je eigen woonplaats.
Algemeen melden holebi-trans+ fobie, discriminatie, haatmisdaad ==> via Unia ==> Klik hier

Lees ook
Gentse politie komt met apart onthaal aangifte haatmisdaden + links

Bron: gva.be - Oktober 2021


.

Dit bericht is gepost op 09 October, 2021 en 436 keer gelezen.