Regenboogzebrapad in Antwerpse & O-Vlaamse gemeente + homofobie + foto's.



Dit jaar, en ook vorig jaar, legden tal van gemeenten en steden een regenboogzebrapad aan in solidariteit met de holebi & transgender+ gemeenschap, waarmee men ook aantoont dat de stad of gemeente LGBT+ vriendelijk is. Tot slot roept men met een regenboogzebrapad ook op tot meer verdraagzaamheid tegenover holebi's en transgender+ personen en spreekt men zich uit tegen holebi- en transfobie.

Vandaag (weer) nieuws over enkele nieuwe regenboogzebrapaden:


Kontich - Antwerpen

In de Antwerpse gemeente ligt er sinds kort (ook) een regenboogzebrapad. Dit is gelegen op de Mechelsesteenweg, aan het kruispunt met de Duffelsesteenweg. Daarmee wil het gemeentebestuur onderstrepen dat iederéén in Kontich welkom is, ongeacht overtuiging, genderidentiteit of seksuele geaardheid. “Niet de afkomst maar de toekomst van mensen telt”, zegt schepen Wim Claes (Open Vld). “In ons partijprogramma vóór de verkiezingen van 2018 namen we expliciet het bespreekbaar maken van diversiteit en andersgeaardheid op, bijvoorbeeld door de creatie van regenboogzebrapaden. Hiermee willen we tonen dat wie vooruit wil in het leven, steeds op onze steun kan rekenen, ongedacht zijn of haar geaardheid, kleur of godsdienst. Een warm Kontich maken we samen.”


Oosterzele / Scheldewindeke - Oost-Vlaanderen

In Oosterzele werd een regenboogzebrapad aangelegd ter hoogte van het Marktplein in Scheldewindeke (deelgemeente van Oosterzele). Het initiatief kwam van oppositiepartij Open Vld Plus maar moest eerst haar goedkeuring krijgen van het Vlaamse Gewest. “We blijven het belangrijk vinden om via symbolen als deze duidelijk te maken dat Oosterzele een verdraagzame gemeente is en dat iedereen evenwaardig is in onze maatschappij en in onze gemeente. Het is helaas duidelijk dat er nog werk aan de winkel is om verdraagzaamheid blijvend bespreekbaar te maken. Ook via permanente symbolen”, klinkt het bij Open Vld Plus. Zij pleitten om ook in de politiezone werk te maken van een breed LGTBQ-beleid met een meldpunt waar slachtoffers van homo- en transfobie geweld terecht kunnen.


Vandalisme - homofobie in Vlaams-Brabant

Vandalen @ homofoben hebben midden deze week het regenboogzebrapad in de Tramstraat in Sint-Stevens-Woluwe volledig overschilderd met witte verf. Burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD) veroordeelt het gedrag en zegt dat er werk gemaakt zal worden van een nieuw exemplaar op die locatie. Het regenboogzebrapad lag er nog maar sinds juni van dit jaar. “We weten niet wie achter deze daad zit”, zegt burgemeester Ingrid Holemans. “Als gemeente willen we met dit regenboogzebrapad net aantonen dat we elke vorm van geaardheid aanvaarden. Dat onverlaten hun ongenoegen op die manier uiten, is schandalig. Ik veroordeel elke vorm van discriminatie en ben dan ook heel ontgoocheld dat dit in onze gemeente gebeurt.” Holemans laat nog weten dat ze zal voorstellen om een nieuw regenboogzebrapad in de Tramstraat aan te brengen.

Alle regenboogzebrapaden in Vlaanderen & Brussel ===> KLIK HIER



Verklarende woordenlijst
- LGBTI+ staat telkens v.d eerste letter v.d Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex.

- De plus achter bovenstaande afkortingen staat voor: alle andere seksuele geaardheden (panseksueel, aseksueel ...) en genderidentiteiten (genderfluid, niet-binair, agender, demigirl, demiboy, genderqueer...), als ook voor mensen die nog twijfelen.

- Holebi staat telkens voor de twee eerste letters van de Vlaamse woorden: Homo, Lesbisch, Biseksueel.

- Transgender of trans: is een parapluterm voor alle verschillende genderidentiteiten, gaande van genderfluid, niet-binair, agender, genderqueer, dragqueen en dragking, demiboy, demigirl tot transseksueel. Enkel binnen deze laatste groep (transseksueel) gaan mensen over tot hele of halve gender veranderende operaties. Transgenders kunnen zowel hetero of holebi e.a (panseksueel, aseksueel...) zijn

- Intersekse: heeft niets te maken met transgender. Is ook geen genderidentiteit of seksuele geaardheid. Een intersekse persoon wordt geboren met een lichaam dat zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken, al dan niet in combinatie met dubbele gender specifieke chromosomen. Er zijn verschillende gradaties van intersekse personen. Meer weten => Klik hier

Meer weten over genderidentiteit ==> Klik hier
Meer weten over seksuele geaardheid ==> Klik hier

Bron: hln.be & holebi info - September 2021




.

Dit bericht is gepost op 24 September, 2021 en 535 keer gelezen.