13 Reasons Why actrice uit de transgender kast.Tommy Dorfman, bekend uit de serie 13 Reasons Why, heeft in een interview verteld dat ze transgender is. “Ik ben zo blij dat ik mezelf kan herintroduceren als de vrouw die ik vandaag ben. Mijn voornaamwoorden zijn zij/haar, en mijn naam is Tommy," schreef ze in een post op Instagram.

Dorfman vertelde meteen dat ze niet zoals velen dat wel doen, kiest voor een nieuwe naam. "Ik ben vernoemd naar de broer van mijn moeder die overleed een maand nadat ik geboren was. Ik voel me sterk verbonden met die naam, als verwijzing naar een oom die me vasthield toen hij stervende was. Dit is een evolutie van Tommy. Ik ben juist meer Tommy aan het worden."

De actrice vertelde ook dat ze in privékring al een jaar als transvrouw leeft. Ook vertelde ze dat ze niet 'uit de kast' komt. “Het is grappig om het te zien als uit de kast komen, want ik ben niet veranderd. Ik zie vandaag als de herintroductie van mezelf als vrouw, nadat ik een medische transitie ondergaan heb. Uit de kast komen wordt gezien als een grote onthulling, maar ik was nooit in de kast.”

Instagram volgers zagen het al langer aankomen. Een bewuste keuze van de actrice zo blijkt. "Ik beleefde deze andere manier van uit de kast komen, waarbij ik me niet veilig genoeg voelde om erover te praten, dus deed ik het gewoon. Ik ontdekte dat je transitie iets moois is. Waarom dan de wereld niet laten meekijken hoe het verloopt? Daarom hield ik via Instagram een soort dagboek bij, eentje dat een lichaam toont in een fluïde staat."

“Maar, als een publiek persoon, heb ik geleerd dat mijn weigering om verduidelijking te geven, me de vrijheid kan ontnemen om mijn eigen verhaal te vertellen. Door deze medische transitie werd er over mijn lichaam gesproken en dat voelde overweldigend. Daarom heb ik recent een voorbeeld genomen aan andere mensen die zich outten als trans. Er is de versie die ik niet kon doen. Verdwijnen voor twee jaar en dan terugkomen met een nieuwe naam, een nieuw gezicht en een nieuw lichaam. Maar dat is niet wat ik wilde." Daardoor liet Tommy al haar fans meevolgen tijdens haar transitie via Instagram, zonder dat het in woorden moest omschrijven.

In 2017 kon je bij holebi info lezen dat 13 Reasons Why acteur Brandon Flynn uit de kast kwam als homo. Hij had een tijdje een relatie met zanger Sam Smith.

Lees ook
Amerikaanse dragqueen komt uit de transgender kast.
Nats Getty (onverwacht) uit de transgender kast.
Prof sportster wereldkampioen uit de transgender kast.


Bron: newsmonkey & holebi info - juli 2021.

Dit bericht is gepost op 23 July, 2021 en 444 keer gelezen.