holebi huwelijk van het jaar: Medeoprichter van Facebook trouwde zijn vriend in New York.


Facebook medeoprichter Chris Hughes, 28, is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn vriend Sean Eldridge, 25, het koppel is samen sinds 2005 en leerde elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden op Harvard.

Hughes richtte samen met Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz en Eduardo Saverin Facebook op. Het koppel trouwde zaterdag 30 juni in hun thuisplaats Garrison, New York. In een interview vertelde Hughes dat hij Eldridge ten huwelijk vroeg op Nieuwjaarsavond in Thailand.

"Hij was heel aardig en politiek geŽngageerd, en gaf om de wereld rondom ons. Dat was allemaal heel aantrekkelijk voor mij. We delen samen de liefde voor filosofie, politiek en literatuur. En hij is een van de meest intelligente en ambitieuze mensen die ik ooit heb ontmoet," aldus Hughes over Eldridge.

Zakenblad Forbes zegt dat het koppel samen ruim 700 miljoen dollar (550 miljoen euro) op hun bankrekening hebben staan. En een profiel in de New York Times zei dat het koppel een significante kracht is in politieke kringen.

In 2008 was Hughes online coŲrdinator van de presidents campagne voor Barack Obama. Hij is ook campagne voerder voor Protect our Democracy, een groep die financiŽle steun zoekt voor politieke campagnes. Verder is hij ook directeur van Jumo, een sociaal non-profit netwerk die als doel heeft om mensen te helpen zoeken naar manieren om de wereld te helpen. En daarnaast ook nog campagne voerder voor Freedom to Marry een groep die opkomt voor het homohuwelijk in de VS. In maart 2012 kocht hij en meerderheidsbelang in The New Republic Magazine en werd uitgever en hoofdredacteur van het tijdschrift.

Eldridge is een Amerikaans investeerder en politiek activist. Hij is voorzitter van de Hudson River Ventures en senior adviseur bij Freedom to Marry. Daarnaast is hij ook oprichter en beschermer van Protect Our Democracy een campagne hervormingsgroep. En hij is ook lid van de raad van bestuur van Scenic Hudson, de grootste milieuorganisatie gericht op Hudson Valley. In 2012, lanceerde hij in New York Leiderschap voor de verantwoordelijke overheid (NY LEAD), een tweeledige groep van zakelijke en maatschappelijke leiders die pleiten voor de campagne van de hervormingen in New York.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
FACEBOOK KOMT MET HOLEBI HUWELIJKS ICON VOOR GEBRUIKERS
FACEBOOK PAGINA DIE MOEDERS OPROEPT HOLEBI FOETUS TE ABORTEREN VERWIJDERD
PAUL DE LEEUW ZOEKT TIPS EN PUBLIEK VOOR SHOW IN VLAANDEREN, EN MAAKT BELOFTE + RADIO FRAGMENT
MICROSOFT STEUNT HOMOHUWELIJK EN HOLEBI'S IN WASHINGTON
15.000 PINK DOTS IN SINGAPORE VAN HETERO'S VOOR HOLEBI'S
DE AFGELOPEN 10 GAY PRIDES (HOLEBI OPTOCHTEN) + NEGEN VIDEO'S
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 25 DEZE MAAND
NIKE: BE TRUE: SNEAKERS TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
BEROEMD CNN PRESENTATOR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
HOMOFOBIE DAALT BIJ BELGISCHE HOLEBI JONGEREN
JAMAICAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST + 2 VIDEO'S
BELG VEROORDEELD VOOR HOMOFOBISCH GEWELD IN OOSTENDE
WILL AND GRACE ACTEURS WILLEN HOLEBI KINDEREN
HETERO'S WORDEN ZELFS VAN NEP HOLEBI'S MEER HOLEBI VRIENDELIJK
ELLEN DEGENERES EN JANE LYNCH KRIJGEN HOLLYWOOD STER

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 July, 2012 en 2732 keer gelezen.