Jongen van 10 wint recht om speech te houden over holebi huwelijk + video.





De 10-jarige Kameron Slade (foto) die in het vijfde leerjaar zit in het Amerikaanse Queens, New York, won eerder een school wedstrijd waarbij hij een voordracht mocht houden over een zelfgekozen thema. Toen bleek dat zijn onderwerp over het huwelijk tussen homo's en lesbiennes ging werd dat verboden.

De directie van de school dreigde de jongen uit te sluiten van de voordracht wanneer hij zijn onderwerp niet zou aanpassen. De school was het niet eens met het feit dat de 10-jarige als onderwerp het homohuwelijk had gekozen, en dat terwijl homo's en lesbiennes legaal mogen trouwen in New York.

De moeder van Kameron liet weten dat haar zoon aangedaan was door het feit dat hij zijn voordracht niet mocht houden, en voegde er aan toe het zelf niet te begrijpen vermits het homohuwelijk volop in het nieuws is en dat het onderwijs departement van New York eindelijk eens moet meegaan met de tijd. Omdat Kameron zijn voordracht dus niet mocht houden hield hij er een over dieren mishandeling.

Omdat de zaak erg veel media aandacht kreeg is de school inmiddels van mening veranderd en mag Kameron alsnog zijn voordracht houden, en dit in een speciale bijeenkomst van leerlingen van het vijfde leerjaar. De directie liet weten dat de ouders een brief zullen krijgen om hen te informeren over de komende voordracht van Kameron.

In de speech zegt Kameron onder andere: "Sommige mensen zijn voor het homohuwelijk, anderen zijn tegen. Maar net zoals President Obama geloof ik dat mensen het recht moeten hebben om te trouwen met wie ze willen. Het huwelijk gaat om liefde en verbintenis, dus wie zijn wij om te oordelen? Mijn moeder is erg open over het homohuwelijk, terwijl sommige volwassenen zich onconfortabel voelen bij het onderwerp. Ouders moeten beseffen dat kinderen groter worden en dat ze vroeg of laat over deze onderwerpen zullen horen die spelen in deze wereld. Wanneer kinderen naar het nieuws kijken, kunnen ze leren over het homohuwelijk, dus waarom er over zwijgen? Ik hoop dat iedereen begrijpt dat het belangrijk is om iedereen te respecteren zoals ze zijn. De volledige speech zie je hieronder in het filmpje:


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
9-JARIGE JONGEN HIELD MINI TEGEN DEMONSTRATIE NABIJ HOMOFOBEN TVV HOLEBI'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ELFDE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
HOMO LIEFDE BRENGT HOLEBI GAMER UIT DE KAST
HETERO MAN DOET 1 JAAR LANG ALSOF HIJ HOMO IS + VIDEO
NEDERLANDSE DIERENTUIN LAAT PUBLIEK WELDRA KENNIS MAKEN MET HOLEBI DIEREN
OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S VOORKOMT HIV EN SOA'S
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
OBAMA MAAKT SEKS GRAPJE OVER ZIJN VROUW EN ELLEN DEGENERES + VIDEO
JANET JACKSON MAAKT DOCU OVER TRANSGENDERS + VIDEO HOLEBI SONG
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 June, 2012 en 3198 keer gelezen.