Homo's vinden moeilijker werk, lesbiennes hebben geen problemen.


Voor Italiaanse homo's die uit de kast zijn is het erg moeilijk om werk te vinden. Dat blijkt uit een nieuwe studie door het Fondazione Rodolfo De Benedetti.

Het onderzoeks instituut uit Milaan verzond 3000 valse CV's (curriculum vitae) naar verschillende bedrijven. De brieven met een logo van Arcigay, de holebi organisatie uit ItaliŽ, hadden amper succes en leiden niet naar interviews.

Uit het onderzoek bleek ook dat lesbiennes die uit de kast zijn geen effect onder vinden van hun openlijkheid wanneer ze op zoek zijn naar werk. En dat het aantal succesvolle interviews hetzelfde is dan dat van heteroseksuele vrouwen. Bij de openlijke homo's heeft 30% problemen om werk te vinden. De onderzoekers zeggen: "ItaliŽ is na de islamitische en Oost Europese landen nog steeds een van de meest homofobische landen ter wereld".

Uit een studie van het ILGA (International Lesbian and Gay Association) bleek recent dat Engeland het meest holebi vriendelijke land is in de wereld, gevolgd door Duitsland en Spanje. En daar waar de twee eerste landen een score kregen van 21 haalde ItaliŽ slechts 2,5 punten. Een recente Italiaanse studie toonde dat 53.7% van de Italiaanse holebi's en transgenders ervaringen hebben met discriminatie. In vergelijk bij hetero's is dat slechts 27.9%holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 June, 2012 en 2929 keer gelezen.