West Vlaamse Hiphoppers stoppen met het brengen van anti holebi song.

De West Vlaamse Hiphopformatie De Feesters hebben het homofobe lied 'Nichte' uit hun reportoire geschrapt. Dat deden ze na klachten van de Oostkampse advocaat Jean Marie de Meester, zelf homo.

‘Flikker is je naam en aids dat is je straf. De dood met de kogel, daar gaan wij voor zorgen.' Dit is slechts een fragment uit de tekst die bij de Oostkampse advocaat Jean Marie de Meester serieus in het verkeerde keelgat is geschoten. Verontwaardigd over deze openlijke oproep tot homohaat diende hij een klacht in bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Volgens de Meester stond het nummer een tijd op Youtube waar het al enorm veel werd bekeken. "Het nummer krijgt hierdoor een openbaar karakter en is daardoor in strijd met de antidiscriminatiewet, die aanzetten tot homohaat verbiedt. Ik kan als homo gerust tegen een stootje, maar dit nummer was een serieuze stap te ver. Zeker als je beseft dat de doelgroep jongeren zijn," aldus de Meester

Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding heeft de klacht intussen verwerkt en bereidt een aantal stappen voor. ‘We zullen de bandleden contacteren en hen wijzen op het wettelijk kader', zegt Eef Peeters van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. "We eisen dat het nummer niet langer verkocht wordt en dat het van het internet verdwijnt. Het fragment op Youtube werd al verwijderd, maar op andere sites kan het nog beluisterd worden. We zullen ook eisen dat de groep het nummer nooit meer brengt op het podium. Wij tillen zwaar aan dergelijke zaken en zijn onlangs van start gegaan met een campagne die concertorganisatoren oproept om geen podium meer te bieden aan groepen met haatdragende teksten."

Ondertussen is bij de Feesters zelf de klacht aangekomen en belooft de groep het nodige te doen. "Wij zijn geen homohaters", benadrukt een 30-jarig bandlid, dat liever niet met naam in de krant komt. "We hebben het nummer vijf jaar geleden geschreven. Het was als joke bedoeld maar achteraf bekeken, hadden we het beter niet gedaan. Drie jaar geleden kwam het nummer terecht op een demo, die we op onze optredens verspreidden. Het is bij mijn weten nergens te koop. Bovendien zijn we een tijdje terug gestopt met optreden na interne strubbelingen. Bijgevolg zullen we het nummer ook niet meer op een podium brengen. Het nummer werd trouwens zonder ons medeweten op het internet gezet door fans. We zullen er voor zorgen dat het nergens meer op het internet opduikt. Ik besef dat we in het nummer te ver zijn gegaan en heb dan ook uitgebreid mijn excuses aangeboden."

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELG HOLEBI + CONCERT ORG EN REGGAE FANS TEKEN CHARTER TEGEN HOLEBI HAAT + VIDEO
VIDEO PRIMEUR OVER GAYBASHING IN BRUSSEL VOOR HOLEBI.INFO DOOR STUDENT VAN 21
BELG POLITIEK GAAT BEWEGEEN REDENEN ONDERZOEK HOMOFOBISCH GEWELD

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMO KOPPEL ZORGT VOOR OPSCHUDDING EN BLIJHEID MET SPECIAAL WASSEN BEELD
BEKENDE VLAMING NA PESTERIJEN VAN HOMO ZOON DOOR HOMOFOBEN, IN ELKAAR GESLAGEN
OVERWINNING AMERIKAANSE HOLEBI'S BETREFFENDE GELIJKE RECHTEN
KYLIE MINOGUE BRENGT VIDEO MET HOLEBI THEMA UIT + video
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
VIDEO HOMOFOBIE? (in Belgie) GEEN BAL AAN! MET JAAK VAN ASSCHE, GRAPPIGE VIDEO
SCHOTSE POLITICI STEUNEN MET MOTIE EERSTE HOMOHUWELIJK TUSSEN SUPERHELDEN
VADER VAN MOORDENAAR EERSTE HOMOFOBE HOLEBI MOORD IN BELGIE IS ZELF HOMO + INFO OVER DADERS
WERELDWIJDE PETITIE OM HUWELIJK AAN TE PASSEN TVV VAN HOLEBI'S, DOE MEE...
SEX AND THE CITY ACTRICE NA DRIE JAAR VERLOVING GEHUWD MET VRIENDIN
TOP 8 HOLEBI GENEZINGS THERAPIEEN, VAN BIDDEN EN KOKEN TOT ELECTRO SHOCKS, MYTHEN ONTKRACHT
BELG HOLEBI FILM GAAT INTERNATIONAAL + VIDEO TRAILER EN REPORTAGE VIDEO
HETERO MEISJES KUSSEN HETERO MEISJES, WAAROM? DAAROM!
LAATSTE TABOE IN BELGIE BRAVE HUISVADERS MET GEHEIME SEKS RELATIE MET MAN
BRITSE PRINS HARRY EN PROF RUGBY SPELER KOMEN OP VOOR HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 02 June, 2012 en 3319 keer gelezen.