Video: Homofobie? (in Belgie) Geen bal aan! Met Jaak Van Assche, grappige video.

De actie Homofobie? Geen bal aan!, waar vorig jaar de voetballers van KV en Racing Mechelen aan deelnamen, krijgt een vervolg. Verschillende holebiverenigingen willen hiermee op een positieve manier aandacht vragen voor de problematiek van homofobie in het voetbal.

De problematiek (homofobie in het voetbal) werd een jaar geleden al in de schijnwerpers gezet toen de voetballers van KV en RC Mechelen hun medewerking verleenden aan de actie ‘Homofobie? Geen bal aan!’. De voetballers droegen roze truitjes die later geveild werden, de opbrengst ging naar de Mechelse Hattrick vzw, de organisatie die het sociale engagement belichaamt van beide Mechelse clubs.

“Deze actie was een groot succes, met veel persaandacht, en onder dezelfde noemer bouwen we daar vandaag op verder”, zegt Vanderhoeven.

Met een ludieke cartoon en een videospot wordt er opnieuw op een positieve manier aandacht gevraagd voor de problematiek van homofobie in het voetbal. In de videospot die vorige week werd uitgezonden op de lokale televisiezender RTV zit onder andere acteur Jaak Van Assche. Het filmpje kan je hier onderaan terug vinden en bekijken.

Ondanks vele inspanningen om homofobie de wereld uit te helpen is de strijd nog lang niet gestreden. Dat werd recent duidelijk na de homofobe moord in Luik. “Sensibiliseringsacties rond holebi's blijven absoluut nodig”, vindt Bart Vanderhoeven, educatief medewerker van holebi koepelorganisatie Çavaria. “We merken op dat in verschillende sectoren nog steeds een taboe ligt op homoseksualiteit, zo ook in de sport. Daarom zijn we zeer tevreden dat Mechelen voor het tweede jaar op rij een voortrekkersrol speelt, vooral op het vlak van voetbal. Homofobe supportersgezangen en andere vormen van discriminatie blijven geregeld voorkomen in de voetbalstadions. Hieraan willen we blijvend aandacht schenken, in de hoop dat ook andere sporttakken het taboe ontgroeien.”

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 May, 2012 en 5575 keer gelezen.