Moeders en tantes van homo's zijn vruchtbaarder.

Uit een Italiaanse studie blijkt dat moeders en tantes van homo mannen vruchtbaarder zijn dan andere vrouwen. De studie werd gedaan door de universiteit van Padua en gepubliceerd in the Journals of Sexual Medicine.

Onderzoeker Camperio Ciani zegt dat men nog aan het onderzoeken is hoe het komt waarom vrouwelijke familieleden van homo mannen meer kinderen krijgen dan andere vrouwen.

Uit de vijf jaar durende studie onder 200 vrouwen zou onder andere al blijken dat psychosociale en psychologische processen een oorzaak zijn. Ciani zegt: Moeders en tantes van homo mannen leven een vrij en gelukkig leven, waardoor ze minder fertiliteits problemen hebben en minder miskramen."

De factoren die een invloed hebben op de seksualiteit van homo's zou ook een invloed hebben op de vrouwen hun seksuele leven, aldus de onderzoekers. "Het vrouwelijke seksuele gedrag is de sleutel," zegt Ciani. "Dit fenomeen kan verklaren waarom homo mannen, ondanks hun verminderde vruchtbaarheid, niet uitsterven. Hun aanwezigheid is de oorzaak van een grotere vruchtbaarheid van hun vrouwelijke familieleden."

De studie bevatte Italiaanse en Franse moeders en tantes van homo mannen en startte daarmee een discussie onder wetenschappers en onderzoekers over de relatie tussen genetica en homoseksualiteit.

Extra door holebi.info: Dit onderzoek is zeker niet nieuw, al in 2008 kwam een Italiaanse onderzoekster met dezelfde resultaten.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 May, 2012 en 2893 keer gelezen.