Uniek: President Obama 'eindelijk' openlijk pro holebi huwelijksrechten.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag gezegd dat hij vindt dat homo's en lesbiennes moeten kunnen trouwen in de Verenigde Staten. Dit is voor het eerst dat de president openlijk zich uitspreekt ten voordele van het homohuwelijk.

Gisteren brachten we nog een 'portret' over Obama inzake holebi rechten. Waarin je kon lezen dat hij nog steeds geen uitspraken had gedaan over het homohuwelijk en waarom niet, en over zijn realisaties ten voordele van holebi's.

In een interview met ABC news zei de president vandaag dat zijn mening in de afgelopen jaren betreffende de openstelling van het huwelijk voor holebi's is veranderd door gesprekken met stafleden, holebi activisten en mensen binnen zijn eigen familie.

Obama zei: "Ik moet u zeggen dat ik in de afgelopen jaren heb gepraat met vrienden, familie, buren. En ik denk dan ook aan sommige van mijn stafleden die een ongelofelijke monogame relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht, waarvan er zelfs sommigen samen kinderen opvoeden. En wanneer ik denk aan militairen of piloten en mariniers die vechten voor ons vaderland maar zich niet kunnen inzetten voor een huwelijk, zelfs nu dat het Don't ask, Don't tell beleid is afgeschaft, ben ik op een punt gekomen dat ik persoonlijk moet concluderen dat het belangrijk is mij uit te spreken en te zeggen dat koppels van hetzelfde geslacht moeten kunnen trouwen.

Hij voegde er aan toe dat dit zijn persoonlijke opinie is en dat hij nog steeds denkt dat de beslissing moet worden genomen door de individuele staten. Volgens de president zijn er steeds meer voorstanders zelfs onder de republikeinen, waarmee hij dan voornamelijk doelt op studenten die hij toespreekt op universiteiten.

Verder vertelde de president dat zijn dochters Malia en Sasha vrienden hebben wiens ouders homo of lesbisch zijn. "Er zijn tijden geweest dat we rond de tafel zaten om te praten over hun vrienden en hun ouders. Maar Malia en Sasha maken er geen probleem van dat sommige van hun vrienden andere ouders hebben. Ze hebben er wel problemen mee wanneer ze anders worden behandeld.

Obama stond al een tijdje onder druk om zijn mening openbaar te maken over het homohuwelijk. Zeker nadat recent vice president Joe Biden en zijn minister van onderwijs Arne Duncan zich positief uitspraken voor de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Tot op de dag van vandaag was Obama enkel voorstander van legale partnerregistraties voor holebi koppels. Zijn uitspraak van vandaag markeert een verandering in zijn opinie, en komt net een dag nadat men in Noord Carolina een wet goedkeurde die het homohuwelijk verbied. Daarnaast kreeg de president recent en in het verleden veel kritiek omdat hij zich niet uitsprak over het homohuwelijk.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEIUWS:
BARACK OBAMA EN HOLEBI RECHTEN HOE ZIT DAT?
38ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HET HOMOHUWELIJK BIJ WET VERBODEN IS, IS EEN FEIT
ZANGERES BETH DITTO GAAT TROUWEN EN HEEFT KINDERWENS + VIDEO NIEUWE SINGEL
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
BELGISCHE ARTIESTEN SCHREEUWEN TEGEN HOMOFOBIE
GEZOCHT HOMO SPERMA OM LANGE WACHTLIJST WEG TE WERKEN
UNIEK HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
DE HOLEBIFOON STAAT OPEN VOOR SLACHTOFFERS HOLEBI- EN TRANSFOOB GEWELD IN BELGIE
HOMO STUDENT KRIJGT STUN GUN VAN MOEDER OM ZICH TE VERDEDIGEN TEGEN PESTERS
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 May, 2012 en 2964 keer gelezen.