Belgische homo's en bi jongens en mannen opgelet...

Ik ben bang voor het resultaat.” “Ik vraag het niet graag aan mijn huisarts.” “Ik vrij altijd veilig”. “Ik voel me gezond.” Het zijn enkele redenen die homomannen aanhalen om zich niet te laten testen op soa’s of hiv. Exact daarom lanceert Sensoa de campagne ‘Testen? Gewoon Doen!’

Met deze campagne wil Sensoa homo’s duidelijk maken dat het een must is om je regelmatig te laten testen, net als condoomgebruik bij anale seks. Waarom? Condooms zijn niet perfect, soms scheuren ze of worden ze ‘vergeten’. Condooms houden ook niet alle soa’s tegen. Bovendien worden veel soa’s doorgegeven via orale seks. Regelmatig testen op hiv en soa’s geeft je de zekerheid dat je gezond bent en blijft.

Op de eerste affiche raadt een jonge homo andere jonge homo’s aan zich te laten testen, want: “Er zijn veel soa’s, ook onder jonge homo’s.”

Angst voor het resultaat is een andere reden waarom sommige homo’s zich liever niet laten testen. Dat is niet verstandig. Het tweede campagnebeeld stelt: “Als je hiv hebt kan je het beter snel weten. Dan word je niet ziek.” Hoe eerder de diagnose, hoe beter hiv kan behandeld worden, luidt tegenwoordig het advies.

Om de twee maanden komen we naar buiten met twee nieuwe beelden. Met telkens twee nieuwe redenen om je te laten testen, en met echte Belgische homo's als modellen. Maar wil je echt alles weten over testen? Daar hebben we een handige folder voor gemaakt: 'Soa en hiv-test, de feiten'. Daar kan je beknopt alle informatie vinden die je moet weten over een soa of hiv-test. Maar die info kan je ook op de site mannenseks.be vinden.

Spot de affiches en de folder in een holebizaak of op een holebifuif in je buurt. Wil je ons zeker niet missen? Kom dan naar The Belgian Pride deze zaterdag in Brussel, of naar Antwerpen Pride in augustus en krijg je gratis condoom!

De affiches van de campagne kan je hier bewonderen. Wil je up to date blijven? Vind ons dan leuk op de Facebookpagina van Mannenseks. Website mannenseks.be KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
OPGELET MET SOA DOE HET ZELF TESTEN + VEILIGE ADRESSEN
STEEDS MEER HETERO JONGEREN EN 40+ HETERO'S HEBBEN SOA EN HOMO'S OPGELET VOOR GONORROE

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMO STUDENT KRIJGT STUN GUN VAN MOEDER OM ZICH TE VERDEDIGEN TEGEN PESTERS
GEZOCHT HOMO SPERMA OM LANGE WACHTLIJST WEG TE WERKEN
BELGISCHE ARTIESTEN SCHREEUWEN TEGEN HOMOFOBIE
BARACK OBAMA EN HOLEBI RECHTEN HOE ZIT DAT?
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
BOYBAND ZANGER JIMMY SAMIJN NA 13 JAAR GETROUWD MET VRIEND + FOTO EN VIDEO'S.
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: sensoa en mannenseks.be

Dit bericht is gepost op 09 May, 2012 en 3406 keer gelezen.