Hetero priester komt op voor holebi's in gevaarlijkse Afrikaanse land voor holebi's.Terwijl extremistische christenen campagne voeren tegen holebi's in Afrika, is een protestantse priester uit Kameroen zopas uit de kast gekomen als verdediger van de rechten van homo's en lesbiennes.

Jean-Blaise Kenmogne steun voor gelijke rechten voor holebi's zorgt voor opschudding omdat de man niet enkel een protestantse priester is maar ook rector van de Evangelical University of Cameroon en bovendien ook ecologist is.

In het Afrikaanse Kameroen zijn holebi's en transgenders strafbaar onder section 347 en riskeert men vijf jaar gevangenisstraf en een geldboete. Wanneer de beschuldigde jonger is dan 21 jaar is de straf hoger. In 2010 publiceerden NGO's een gedetailleerd rapport over de legale en sociale gevaren die holebi's in Kameroen ondergaan, deze gaan van arrestatie tot verkrachting, verlies van hun kinderen, sociaal stigma en discriminatie op basis van seksuele geaardheid of Hiv status. Het rapport stelde bovendien dat de hoge mate van homofobe campagnes, gelanceerd door de kerk en media maakt dat Kameroen een van de meest gevaarlijke landen van Afrika voor holebi's en transgenders.

Jean-Blaise Kenmogne sprak zich ook uit over de mening van zijn landgenoten en overheid over Hiv en Aids, dat wordt aanzien als een plaag die mannen straft omdat ze homo zijn. Ook verwierp hij het idee dat homoseksualiteit een Westerse on-Afrikaanse ziekte is, en zei hij dat homoseksualiteit absoluut niet kan worden vergeleken met pedofilie of bestialiteit. Volgens Kenmogne gaat homoseksualiteit over een relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht die beiden een duurzame relatie aangaan.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
HOLEBI KORTFILM IN DE UK VOORGESTELD + 2 VIDEO'S
ACTEUR EN HETERO HUNK BESCHAAMD DAT HOMOHUWELIJK NIET OVERAL LEGAAL IS.
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 May, 2012 en 2626 keer gelezen.