78 jarige Britt wordt s werelds oudste transseksueel.

Binnenkort is Ruth Rose, 78, Engelands oudste transseksueel en daarmee vermoedelijk ook s werelds oudste transgender. De man leeft nu al drie jaar als vrouw, maar hoopt op zijn 80ste eindelijk verlost te zijn van de 'ongemakkelijke' delen en als zichzelf door het leven te gaan.

James, zoals Ruth ooit geboren werd, droomt er al sinds de kindertijd van om als vrouw door het leven te gaan. Een huwelijk, een aantal kinderen en een baan als navigator bij de Britse luchtmacht, deden aan die wens niets af. Ook niet toen zijn vrouw zei: 'Je hebt verantwoordelijkheden! Je kunt niet zomaar opgeven en zeggen: Sorry, ik wil een vrouw worden.'

Het duurde dan ook tot 2003, toen hij van zijn vrouw scheidde, voor hij serieus over het 'vrouw worden' ging nadenken. "Pas op dat moment kon ik besluiten wat ik met de rest van mijn leven zou gaan doen," aldus Ruth. Drie jaar geleden veranderde hij zijn naam, en sindsdien leeft hij als vrouw. En hoewel Ruth niet meer van de jongste is, is er toch het besluit gekomen ook de laatste stap te zetten wat betekent: opereren. Door de hoge leeftijd komt er heel wat kritiek op de wens van Ruth. Want tegen de tijd dat ze 80 is, ergens in 2013, zal ze pas ook lichamelijk een vrouw zijn, en velen vragen zich af of daaraan nog wel gemeenschapsgeld moet worden besteed.

Ruth begrijpt het wel, maar zegt: "De zorgverzekering heeft aan mij, afgezien van mijn heupen en knie, maar heel weinig uitgegeven in mijn leven".

Een woordvoerder van de NSH, de Britse nationale gezondheidszorg, stelt dat er niet wordt gediscrimineerd op leeftijd. 'Als iemand fit genoeg is, wordt er geopereerd, ongeacht leeftijd. "Rose zelf staat versteld van alle aandacht die zijn zaak krijgt. 'Er zijn miljoenen transgenders in de wereld, waarom ik zo bijzonder ben is me een volslagen raadsel".

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
IDENTIEKE TWEELING ZUSSEN WORDEN BROERS
OOK IN BELGIE PLEIT MEN VOOR DERDE IDENTITEIT
BRITSE 5 JARIGE IS JONGSTE TRANSSEKSUEEL

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD WORDT ALLEENSTAANDE PAPA VAN DRIE.
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
AMERIKAANS HOMO KOPPEL TROUWDE ACHT KEER + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 07 May, 2012 en 3033 keer gelezen.