Eerste holebi veroordeeld onder nieuwe homofobe wet in St Petersburg.De Russische holebi activist Nikolaj Aleksejev is de eerste die wordt veroordeeld onder de nieuwe homofobe wet die sinds februari van kracht is in Sint-Petersburg.

Aleksejev werd veroordeeld door de stadsrechtbank van Sint-Petersburg tot het betalen van een boete van 5000 roebels, omgerekend zo'n 130 Euro. De holebi rechtenactivist is daarmee de eerste die onder de nieuwe homofobe wet wordt veroordeeld. Hij liet meteen weten in beroep te zullen gaan tegen het vonnis.

In april hield Aleksejev op een openbare plaats een bord omhoog met daarop de tekst: 'homoseksualiteit is niet pervers'. Sinds februari is het in Sint Petersburg verboden 'propaganda' te maken voor holebi's. De wet legt een boete op aan mensen die informatie verstrekken over holebi's. Ook verboden zijn: homoseksualiteit 'promoten' aan minderjarigen, openbare bijeenkomsten van of georganiseerd voor de rechten van holebi's, informatie over holebi's op het internet en in de media. Ook holebi optochten, holebi literatuur, holebi theater of anderen die openlijk holebi's ondersteunen zijn bij deze wet verboden.

Eerder werden al enkele hetero's opgepakt die opkwamen voor holebi's in het openbaar.

Aleksejev, voormalig journalist, komt sinds 2005 regelmatig in het nieuws. In dat jaar richtte hij ook de holebi rechtenorganisatie GayRussia op. Hij werd in het verleden al meermaals opgepakt en zelfs een keer mishandeld door de politie. De afgelopen twee, drie jaar werd hij ook telkens opgepakt wegens het illegaal organiseren van een Gay Pride parade. Aleksejev werd al meermaals wereldwijd door holebi organisaties geprezen voor zijn inzet voor de rechten van homo's en lesbiennes.

Vorige maand bleek uit een onderzoek dat 96 procent van de Russen nog nooit holebi 'propaganda' heeft gezien. 85 procent van de inwoners van Moskou en St Petersburg zagen eveneens nog nooit 'propaganda'. Terwijl 86 procent van de Russen wel achter de wet staat die holebi 'propaganda' verbied.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HETERO RUS OPGEPAKT WEGENS HOLEBI STEUN + teken petitie

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
HETERO"S MOGEN NIET KUSSEN OF DANSEN IN HOLEBI ZAAK
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND
"GOEDE RAAD" VAN DJ AAN VADER: LAAT VRIENDEN JE LESBISCHE DOCHTER VERKRACHTEN
BOYBAND ZANGER JIMMY SAMIJN NA 13 JAAR GETROUWD MET VRIEND + FOTO EN VIDEO'S.
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
NEDERLANDSE KUSSENDE HETERO ACTEURS OP COVER L'HOMO + VIDEO MAKING OF

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 May, 2012 en 3026 keer gelezen.