Het gaat niet goed met Britse holebi's, in het bijzonder met homo's en bi's.
Britse homo's en biseksuele mannen doen het niet goed. Uit nieuw onderzoek blijkt dat ze meer drinken, roken, drugs gebruiken en zelfmoord pogingen doen dan heteroseksuele mannen.

Het nieuwe Britse onderzoek is allesbehalve rooskleurig. Uit het rapport van Stonewall blijkt dat 3% van de Britse homo mannen en 5% van de biseksuele mannen in het afgelopen jaar een zelfmoord poging ondernam. In vergelijk bij hetero mannen is dat 0,4%. en 6% van de homo's en biseksuele mannen in de leeftijd van 16 tot 24 deed in het afgelopen jaar een poging tot zelfdoding, wat neer komt op zes keer meer tegenover heteroseksuele mannen in die leeftijdsgroep.

Verder blijkt dat de helft van de Britse homo's en biseksuele mannen slachtoffer was van huishoudelijk geweld door een familielid of partner sinds de leeftijd vanaf 16 jaar, wat drie keer meer is dan bij hetero's. Daarnaast blijkt ook dat homo's en biseksuele mannen meer alcohol drinken en meer tabak roken dan hetero's. De helft daarvan nam daarnaast in het afgelopen jaar ook nog illegale drugs, wat vier keer meer is dan bij hetero mannen.

Positief is dan weer het feit dat Britse homo mannen en biseksuelen minder last hebben van overgewicht in vergelijking met heteroseksuele mannen. Maar slechts een kwart heeft voldoende lichaamsbeweging en velen zijn bezorgd om hun uiterlijk en hebben last van een eetstoornis.

Ondanks dit alles blijkt dat de Britse gezondheids diensten geen oog hebben voor de gezondheid van homo's en biseksuele mannen, inclusief de voorlichting rond kanker waar velen vroeg of laat mee te maken krijgen. Het ergste van dit gegeven is het feit dat van de ondervraagde mannen, die het afgelopen jaar een gezondheidsdienst raadpleegden, een negatieve reactie opliepen betreffende de seksuele geaardheid. En ook al kan het belangrijk zijn voor een diagnose of behandeling, de meeste homo's zijn alleen uit de kast bij vrienden, familie en op het werk, en niet bij hun dokter of gezondheidswerker.

Stonewall chef Ben Summerskill zegt dat dit rapport erg verontrustend is en bewijst dat in Groot-BrittanniŽ 1.8 miljoen homo's en biseksuele mannen aan hun lot worden overgelaten door de gezondheidsdiensten, die homoseksualiteit en biseksualiteit puur als seksuele gezondheids kwesties zien. In 2008 publiceerde Stonewall een gelijkaardig rapport over lesbiennes en biseksuele vrouwen, daaruit bleken dezelfde feiten en onderzoeks resultaten als deze uit dit onderzoek onder homo's en biseksuele mannen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BRITS ONDERZOEK HOLEBI'S GEZONDER OP VOORWAARDE DAT...(April 2012)
AMERIKAANS ONDERZOEK HOLEBI'S HEBBEN MEER LAST VAN VERSLAVINGEN (Maart 2012).
NEDERLANDS ONDERZOEK HOLEBI'S HEBBEN MEER LAST VAN PSYCHISCHE PROBLEMEN (Maart 2012)
AMERIKAANS ONDERZOEK TOONT AAN DAT SOMMIGE HOMOFOBEN HOLEBI ZIJN (April 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO HOMO VOETBALLER
NEDERLANDSE KUSSENDE HETERO ACTEURS OP COVER L'HOMO + VIDEO MAKING OF
1ste HOMOHUWELIJK IN VLAAMSE SOAP & HOLEBI'S BLIJ MET GEEN VERWIJFDE HOMO'S
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS DEEL 2
HOMO'S EN TOMBOY'S MOGEN NIET MEER NAAR SCHOOL.
ZANGER GORDON ZOEKT EEN OUDERE VRIEND
NEDERLANDSE REGERING STEMT TEGEN HOLEBI ASIELZOEKERS UIT IRAK.
JOODSE MASORTI BEWEGING LAAT HOLEBI'S RABBIJN WORDEN.
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 April, 2012 en 2600 keer gelezen.