Zangeres Adele krijgt titel van holebi icoon. Homo Rugby speler en homo voetballer delen in prijzen.
De Britse zangeres Adele,22, is de nieuwste holebi icoon, verkozen door de luisteraars van Gaydar radio. Daarmee stoot ze zangeres Kylie Minogue van de troon die het voorbije jaar met de titel ging lopen.

Adele won met meer dan de helft van de 4000 stemmen (55.5%) voor Artiest van het jaar. Haar concurente zangeres Lady Gaga behaalde een derde van de stemmen (18.9%). Adele liet al meermaals weten dat ze voorstander is van het homohuwelijk.

Gareth Thomas, 37, voormalig Welsh rugby speler en eerste openlijke homo rugby speler, werd benoemd tot Celebrity van het jaar met 21,1% stemmen en Zweeds voetballer en openlijk homo Anton Hysen, 20, kreeg de titel van Held van het jaar met 36,6% stemmen. Hij kwam vorig jaar als eerste Europese prof voetballer uit de kast als homo.

Extra:
Adele beheerste op 11 maart 2011 de Top 40 door zowel de nummer 1 en 2 positie te bezetten met respectievelijk Rolling in the Deep en Set Fire to the Rain. Dit was de eerste keer in 32 jaar dat een artiest dit lukte, voor het laatst was dit Michael Jackson in 1979. Kort daarna schreef ze muziekgeschiedenis in Engeland. Het album 21 voerde op dat moment al 10 weken de Britse albumlijst aan. Het vorige record was in handen van Madonna, die in 1990 negen weken op nummer één stond met het greatest hits-album The Immaculate Collection. Adeles debuutplaat 19 stond toen op de tweede plek in de Britse albumlijst. In Nederland evenaarde Adele op 22 oktober 2011 (met haar cd 21) het record van Caro Emerald (die met haar debuut-cd 30 weken op nummer 1 stond in de Album Top 100). Op 12 november 2011 verbrak ze het record in MNM50 met Someone Like You; ze stond toen 12 weken op nummer 1. Op 12 februari 2012 won Adele zes Grammy Awards, onder meer voor Record of the Year, Song of the Year en Album of the Year.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS DEEL 2
ACTEUR EN HETERO HUNK BESCHAAMD DAT HOMOHUWELIJK NIET OVERAL LEGAAL IS.
JOODSE MASORTI BEWEGING LAAT HOLEBI'S RABBIJN WORDEN.
ZANGER GORDON ZOEKT EEN OUDERE VRIEND
DE MENING VAN SARKOZY EN HOLLANDE OVER HOLEBI'S ALS ZE VERKOZEN WORDEN.
LEISHA HAILEY (L WORD) EN CAMILIA GREY BRENGEN MET UH HUH HER MUZIEKVIDEOCLIP UIT + VIDEO
NEDERLANDSE REGERING STEMT TEGEN HOLEBI ASIELZOEKERS UIT IRAK.
GEZOCHT BELG TRANSGENDERS TRANSSEKSUELEN ANDROGYN TRAVESTIETEN.
ZANGERES JESSIE J WIL HAAR BISEKSUALITEIT NIET UITBUITEN.
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD WORDT ALLEENSTAANDE PAPA VAN DRIE.
HETERO RUS OPGEPAKT VOOR STEUN AAN HOLEBI'S + TEKEN PETITIE TEGEN HOMOFOBE WET.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 April, 2012 en 3151 keer gelezen.