Heteroseksuele Rus opgepakt wegens holebi steun + teken petitie tegen homofobe wet.In het Russische St Petersburg is een heteroseksuele man opgepakt omdat hij protesteerde tegen de nieuwe homofobe wetgeving. Op het internet is inmiddels een actie gestart om de man te steunen. (link naar om de actie te steunen onderaan).

Sergey Kondrashov werd opgepakt nadat hij een bord omhoog hield met de tekst: 'Een dierbaar lid van mijn familie is lesbisch. Mijn vrouw en ik houden van haar en respecteren haar, en haar gezin is net zo gelijkwaardig als het onze.' Kondrashov moet binnenkort voor de rechter verschijnen en er hangen hem twee weken cel boven het hoofd.

In februari ging in St Petersburg een wet van kracht die homoseksualiteit 'promoten' verbied. De wet legt een boete op aan mensen die informatie verstrekken over holebi's. Ook verboden zijn: homoseksualiteit 'promoten' aan minderjarigen, openbare bijeenkomsten van of georganiseerd voor de rechten van holebi's, informatie over holebi's op het internet en in de media. Ook holebi optochten, holebi literatuur, holebi theater of anderen die openlijk holebi's ondersteunen zijn bij deze wet verboden.

De geld boete kan tot tien keer verdubbeld worden als 'promotie' gebeurd door staatslieden en bedrijven. In de documenten die dienden om de wet in te voeren stond onder andere te lezen dat Rusland overspoeld wordt door propaganda die homoseksualiteit als normaal voorstelt. Wat volgens de indieners een gevaar is waaraan kinderen en tieners nodeloos worden blootgesteld, en dat de staat het gezin, het moederschap en jeugd hier tegen moet beschermen.

Sergey ziet zichzelf niet als een activist. Hij noemt zichzelf gewoon iemand die denkt dat alle Russen - homo en hetero - gelijk behandeld dienen te worden door de wet. Daarnaast heeft hij aan de Russische premier Vladimir Poetin gevraagd de absurde anti holebi wetten, die van hem een misdadiger maken, in te trekken.

Eerder werd er al geprotesteerd door enkele Russen tegen de homofobe wet. Zaterdag droegen enkele activisten spandoeken met de tekst 'homofobie is onwettelijk'. Ze werden meteen gearresteerd en er hangt hen ook een boete boven het hoofd. Enkele dagen eerder werden er ook al twee mannen gearresteerd die een bord droegen met daarop de tekst: 'homoseksualiteit is normaal'. Eerder was er ook al sprake op de wet uit te breiden naar het gehele land. De Russische holebi bond wil de zaak uitvechten tot bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, waarbij Rusland is aangesloten.

Steun Sergey en protesteer mee tegen de homofobe wet: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HETERO VROUW KRIJGT PRIJS VOOR BESPREEKBAAR MAKEN HOLEBI THEMA.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ONDERZOEK TOONT STEEDS MEER AAN DAT SOMMIGE HOMOFOBEN HOLEBI ZIJN.
EERSTE HOMOKUS IN SOAP NEIGHBOURS + FILMPJE.
BRITS HOMO FLAMINGO KOPPELTJE VIJF JAAR SAMEN MET 3 KUIKENS.
BOEK VOORSTELLING: DE NACHT DAT DE STERREN DANSTEN. (GEEN HOLEBI BOEK)
DOE MEE AAN DE EERSTE GROTE EUROPESE HOLEBI EN TRANS ENQUETE = ANONIEM
WANNEER BESLOOT JIJ OM HETEROSEKSUEEL TE WORDEN?
IDENTIEKE TWEELING ZUSSEN WORDEN BROERS.
DOMINEE BETRAPT MET AARDAPPEL IN ZIJN ACHTERSTE.
MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: gk.nl en bndestem.nl

Dit bericht is gepost op 13 April, 2012 en 2661 keer gelezen.