Mister Gay World 2012 en de winnaar is... + foto's, ook van andere winnaars.
Afgelopen weekend ging de vierde editie van de Mister Gay World verkiezingen door in Johannesburg, Zuid Afrika. Het was daarbij voor het eerst dat er deelnemers waren afkomstig uit Afrikaanse landen wat niet vanzelf sprekend is als je weet dat in veel Afrikaanse landen homoseksualiteit strafbaar is.


De winnaar van de vierde editie van de Mister Gay World verkiezingen werd Andreas Derleth (foto's) een 32-jarige Duitser die in Nieuw Zeeland woont. Hij werd ook Mister Gay Swimwear en won ook de Sport competitie.


Tweede werd de Zuid Afrikaan Lance Weyer, 24, en derde de Fransman Rťmy Frťjaville. Op de vierde plaats eindigde de Nederlander Thom Goderie, 21, uit Roosendaal. Hij sleepte ook de Mr Congeniality Award binnen, voor meest sympathieke deelnemer. Er was dit jaar geen kandidaat uit ons landje.

Voor het eerst waren er ook deelnemers uit Afrikaanse landen. Dat dit niet vanzelf sprekend is bewijzen volgende verhalen. Taurai Zhanje uit Zimbabwe moest op het laatste moment zijn deelname stopzetten na bedreigingen van zijn familie in zijn thuisland naar aanleiding van zijn deelname. Robel Hailu uit EthiopiŽ en studerend in Zuid Afrika werd door zijn familie verstoten omdat hij deelnam aan de verkiezingen. De twee vorige Mr Gay World verkiezingen werden gewonnen door Zuid Afrikanen, maar het ging daarbij twee keer om blanken.Andere prijzen.
Mr. Gay Peopleís Choice Award - Carlito Floro Rosadino, jr uit de Filippijnen.
Mr. Gay National Costume - Carlito Floro Rosadino, jr uit de Filippijnen.
Mr. Gay Photogenic - Gonzalo Enrique Bagalor uit ArgentiniŽ
Mr. Gay Outreach - Tomas Fryda uit de Tsjechische republiek.

De meeste deelnemers waren afkomstig uit Europa en Amerika, en enkelen uit Moslimlanden en AziŽ. En terwijl veel mensen de Mr Gay verkiezingen aanzien als iets frivools. De winnaar wordt telkens voor een jaar de ambassadeur voor de holebi mensenrechten. De prijs voor de winnaar omvat ook reischeques om de wereld rond te reizen. Bedoeling is dat Derleth alle deelnemende landen bezoekt. Deze zijn: ArgentiniŽ, AustraliŽ, BraziliŽ, Bulgarije, Canada, Chili, TsjechiŽ, EthiopiŽ, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Ierland, Mexico, NamibiŽ, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, de Filippijnen, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Venezuela.

De volgende Mr Gay World verkiezingen worden gehouden in 2013 in Antwerpen van 1 tot 5 augustus.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ANTWERPS BISSCHOP POSITIEF OVER HOLEBI'S EN GEHUWDE PRIESTERS IN DE KERK.
22-JARIG HOMO ACTEUR BLIJKT STEUN VOOR HOLEBI'S EN TRAINT VOOR 1STE HETERO ROL.
BRITS HOMO FLAMINGO KOPPELTJE VIJF JAAR SAMEN MET 3 KUIKENS.
ONDERZOEK TOONT STEEDS MEER AAN DAT SOMMIGE HOMOFOBEN HOLEBI ZIJN.
HOLEBI JONGEREN UIT AARSCHOT ZETTEN ZICH IN VOOR HET MILIEU
BUITENLANDSE HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IN ARGENTINIE.
VROUWELIJKE FAN BEZORGD ZANGER BOY GEORGE EEN BLAUW OOG.
BOEK VOORSTELLING: DE NACHT DAT DE STERREN DANSTEN. (geen holebi boek)
NEDERLANDSE HOMO'S MOGEN WELDRA BLOED GEVEN - UPDATE: BLOEDBANK WIL NIET MEE WERKEN.
GENTSE HOLEBI'S HALEN SLAG THUIS, 'HOMOFOBE' ZANGER NIET WELKOM IN BELGIE.
DOMINEE BETRAPT MET AARDAPPEL IN ZIJN ACHTERSTE.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Tekst: holebi.info - Bron: mrgayworld.org

Dit bericht is gepost op 09 April, 2012 en 5541 keer gelezen.