Lady Gaga, Oprah Winfrey, Ricky Martin e.a eerste winnaars GLAAD (holebi) Media Awards.
Gisteren zijn de eerste sterren door GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) in het zonnetje gezet. De prijzen werden uitgereikt in New York. In april en juni volgen er nog twee ceremonies, in Los Angeles en San Francisco, waarin nog meer prijzen worden uitgereikt. GLAAD houdt bij hoe media berichten over holebi's en transseksuelen. De organisatie werd in 1985 opgericht en begon vijf jaar later met het uitreiken van prijzen.

Bij deel 1 van de GLAAD Media Awards wonnen Oprah Winfrey, Lady Gaga, Ricky Martin, Craig Zadan en Neil Meron en Katy Butler een prijs voor hun bijdrage aan de acceptatie van holebi's. Winfrey won in de categorie beste aflevering van een talkshow, voor de uitzending Coming Out on the Oprah Show: 25 Years of Unforgettable Guests. In die aflevering sprak ze met gasten over hun ervaringen nadat ze uit de kast waren gekomen.

Lady Gaga werd uitgeroepen tot beste artiest, en werd ook geprezen voor haar Born This Way Foundation Zanger Ricky Martin als beste Spaanstalige artiest. Theater producenten Craig Zadan en Neil Meron wonnen de Vito Russo Award, die in het leven werd geroepen om openlijke holebi media figuren te eren die bijdroegen in een statement maken voor de aanvaarding van holebi's.

Studente Katy Butler kreeg een speciale award voor het feit dat ze recent een petitie startte om de rating van een documentaire over pesten te laten verlagen. De film docu kreeg een rating waardoor jongeren onder de 17 de film niet mogen zien, terwijl die net bedoeld is voor jongeren. De petitie van Butler leverde een half miljoen handtekeningen op.

Voor de GLAAD Media Awards in Los Angeles op 21 april zijn genomineerd: Ellen DeGeneres, Jesse Tyler Ferguson, Josh Hutcherson, Anna Paquin, Molly Shannon, Kim Wayans en Betty White.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 March, 2012 en 2146 keer gelezen.