Nederlandse homo musicalster verlamd geslagen door homofoben.De Nederlandse musical-zanger en acteur Mathijs Beugelink is het slachtoffer geworden van homofoob geweld tijdens afgelopen carnavalsnacht in Tilburg. Het nieuws raakte pas nu bekend. De feiten zijn zo ernstig dat hij nog steeds in het ziekenhuis ligt (foto).

Afgelopen carnavalsnacht werd de 26-jarige Mathijs zo erg mishandeld, dat hij met verlammingsverschijnselen in zijn benen in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Inmiddels is hij al twee keer geopereerd. Het was homogeweld, zegt hij in de media. Toen hij na carnaval te vieren in Tilburg een bekende homobar verliet werd hij samen met enkele vrienden uitgescholden door twee skinheads.

Een van de vrienden kreeg een kopstoot, Beugelink zelf werd de trap van een fietsenkelder afgeduwd en viel hij 15 meter naar beneden. In eerste instantie kon hij opstaan, maar de volgende dag had hij last van verlammingsverschijnselen aan zijn rechterbeen. Hij bleek een scheur te hebben in een rugwervel en in zijn been zit een enorme bloedprop die zijn zenuwen beklemd. Omdat hij ook danser is, en vaak optreed in musicals kunnen de gevolgen ernstig zijn voor hem. Na twee operaties heeft hij nog steeds geen gevoel in zijn rechterbeen. Toch is hij zelf van mening dat hij ondanks alles van geluk mag spreken en dat hij nog leeft.

Beugelink trad al op in Avro Musical Sing a Long, het Quality of Life gala, de Toppers in concert. Naast deze optredens heeft Mathijs ook in grote musical producties als: "Zigana de musical" , "Stomp lost and found orchestra" en "Life interrupted Shoah" gestaan. Naast het zingen en dansen richt Mathijs zich de afgelopen tijd ook op het acteren en het inspreken van diverse commercials en films.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 March, 2012 en 3140 keer gelezen.