Homofobe wet aangenomen in Sint petersburg.
Vandaag is het homofobe wetsvoorstel om de jeugd tegen de zogenaamde ‘propaganda van homoseksualiteit en pedofilie’ te beschermen door de gemeenteraad van Sint Petersburg aangenomen.

Wereldwijde protesten, waaronder ook van het Europees Parlement hebben dat niet kunnen verhinderen. Gouverneur Poltaychenko heeft nu veertien dagen de tijd om de wet te bekrachtigen of terug te sturen naar de gemeenteraad.

Wanneer de wet in werking treedt dan worden alle openbare bijeenkomsten van of georganiseerd voor de rechten van holebi's en transgenders verboden. Ook informatie over holebi's en transgenders op het internet en in de meida worden daarbij zo goed als onmogelijk gemaakt. Ook holebi optochten, literatuur, theater of anderen die openlijk holebi's en transgenders onderteunen zullen worden gecriminaliseerd.

Soortgelijke wetten werden al aangenomen in de Russische steden Ryazan (2006), Archangelsk (2011) en de Kostromo-regio (2011). Inmiddels gaan er stemmen op om zo’n wet ook in Moskou in te dien of zelfs in de Doema, het parlement van de Russische Federatie.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 February, 2012 en 2447 keer gelezen.