Golden Globe voor acteur die rol in holebi film speelt.
De 69ste editie van de Golden Globes is weer voorbij. Er was ook een Globe voor acteur Christopher Plummer voor zijn homorol in de film 'Beginners'. Plummer kreeg de prijs van de beste acteur in een bijrol.

De 82-jarige Canadese acteur Christopher Plummer was de eerste artiest van de avond die een prijs ontving. Plummer speelt in de film 'Beginners' de rol van een homo vader. Acteur Ewan McGregor speelt zijn zoon in de film. Plummer bedankte McGregor in zijn speech en zei: “I want to salute my partner, Ewan, that wily Scott [...] That scene-stealing swine.” Achter de scéne zei Plummer, die in real life gehuwd is met actrice Elaine Taylor dat ook homo karakters mensen zijn. "Ze zijn net zoals iedereen, en dat is de reden waarom ik hem kon spelen. Homo's zijn een deel van onze maatschappij sinds de Egyptenaren en de Grieken. Het is een deel van het mensdom. Ik weet dat er nog veel homofobie is en dat keur ik ten zeerste af."

De film 'Beginners' gaat over Oliver. Na de dood van zijn moeder krijgt hij van zijn vader te horen dat die homo is. Tijdens de periode van zijn vaders coming-out en diens uiteindelijke ondergang aan kanker, groeit er een sterke band tussen beiden. Na het overlijden van de vader verschijnt de ravissante Française Anna in Olivers leven en maakt het verdriet plaats voor liefde. Met Beginners brengt Mike Mills een ontroerende semiautobiografische ode aan zijn eveneens overleden en laat uit de kast gekomen vader.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 January, 2012 en 2501 keer gelezen.