Twee nieuwe Amerikaanse staten waar holebi's legaal mogen partneren.
In sommige landen en plaatsen waar er (nog) geen mogelijkheid is voor homo's en lesbiennes om te trouwen bestaan er wel partnerschapregistraties voor koppels van hetzelfde geslacht, ook toegankelijk voor heteroseksuelen. Sinds 1 januari van dit jaar komen er twee Amerikaanse staten bij waar dit mogelijk is: Delaware en Hawaï.

In de Amerikaanse staat Delaware zit tussen de indiening van een wetsvoorstel en de goedkeuring door het Congres slechts drie weken. De wet erkent ook partnerregistraties én huwelijken van paren van gelijk geslacht die in andere staten gesloten zijn. In Hawaï ging het niet zo snel daar heeft het tientallen jaren geduurd eer men zo ver was.

Partnerschapregistraties zijn niet overal hetzelfde. Sommigen geven bijna of gehele gelijke rechten gelijk aan die van gehuwde heteroseksuele koppels anderen doen dat niet. In Keulen heeft men al jaren beperkte partnerschappen. Maar daar komt nu verandering in want het Hof van de Belastingdienst heeft zopas beslist dat homo en lesbische koppels dezelfde fiscale rechten op het gebied van inkomstenbelasting zullen krijgen als heteroseksuele gehuwden. Deze verworvenheid werd bekomen door een homo koppel die het oneens was met de toenmalige situatie.

Extra info:
Partnerschapregistraties voor homo en lesbi koppels zijn mogelijk in de Amerikaanse staten: California, Berkeley, Colorado, Maine, Maryland, Nevada, Oregon, Washington, Washington, D.C, Wisconsin en ook Delaware en Hawaii. Amerikaanse staten waar het homohuwelijk legaal is: Connecticut, Iowa, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Mexico Stad.

Lees ook:
HET HOLEBI INFO FORUM IS TERUG - MET DATING.
SLECHTE START NIEUWE JAAR VOOR BOYBAND ZANGER.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BINNENLANDS NIEUWS.


Bron: coc.nl en gk.nl

Dit bericht is gepost op 02 January, 2012 en 2797 keer gelezen.