Het verhaal van een identieke tiener tweeling waarvan eentje transgender is.Een Amerikaans koppel wil de mening over gender (sekse) veranderen door het verhaal te vertellen van hun eeneiige tweeling (foto) waarvan er eentje transseksueel is.

In April van dit jaar kon je bij ons al lezen over de 10 jarige Jamie uit AustraliŽ die zowel van zijn tweelingbroertje als van zijn ouders een meisje mag worden. In dit geval ging het om een twee-eiige tweeling.

Vader Wayne en moeder Kelly hopen de houding van mensen ten opzichte van transseksuelen te veranderen met hun verhaal. Uniek is alvast dat hun twee kinderen een eeneiige tweeling is. Maar dat is dan ook de enige ťchte gelijkenis tussen de twee kinderen.

Jonas en Wyatt werden geboren als jongens en eeneiige tweeling. Toch zijn ze erg verschillend. Jonas is een ťchte jongen die dol is op spiderman, actiefiguren, piraten en zwaarden. Zijn broer Wyatt is dol op roze en vroeg op de leeftijd van vier jaar een Barbie verjaardagstaart en is dol op zeemeerminnen. Met Halloween verkleedde Jonas zich in een van zijn favoriete actiefiguren en ging Wyatt gekleed als prinses. De moeder van de jongens had liever dat Wyatt verkleed zou gaan als prins maar dat zag de jongen niet zitten. Ook de vader was niet blij toen hij zijn zoon op hoge hielen en in een roze jurk zag. Maar de kleine Wyatt zette door en ging verkleed als prinses de straten op.

Al van jongsaf was het duidelijk dat Wyatt eerder een meisje was. Zijn ouders probeerden hem lange tijd van het tegendeel te overtuigen maar zagen al snel dat dit hun zoon ongelukkig maakte. Na lange tijd en vooral toen broertje Jonas zei: 'Papa je moet het onder ogen zien, je hebt een zoon en een dochter', konden de ouders aanvaarden dat hun kind anders was. Inmiddels is de tweeling 14 jaar en volgt Wyatt die nu door het leven gaat als Nicole een behandeling om toe te geven aan het feit dat hij een meisje is dat werd geboren in het lichaam van een jongen.

Vroeger werden gender veranderende therapieŽn (in het begin voornamelijk hormoon therapieŽn) pas gestart rond de leeftijd van achttien jaar en veel later. Uit jarenlange ervaringen en studies blijkt dat transseksuelen al op erg jonge leeftijd weten dat ze anders zijn, vaak al rond de leeftijd van drie, vier jaar. En dat wachten tot een kind bijna de volwassen leeftijd heeft om geslachts veranderende therapieŽn te ondergaan schadelijk kan zijn. Daarom wordt er steeds vaker gekozen om kinderen vanaf de tiener leeftijd te begeleiden, op te volgen en zelfs al hormoon behandelingen te laten ondergaan.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 December, 2011 en 11829 keer gelezen.