Bijna helft scholieren (meisjes & jongens) last van seksuele intimidatie.


Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat bijna 48 procent van de leerlingen van Amerikaanse scholen ooit seksueel werd lastiggevallen zowel persoonlijk als online. Het gaat daarbij zowel over meisjes als jongens.

Het onderzoek werd gedaan door de Association of American University Women. Ze bevroegen ruim 1965 jongeren allemaal laatste jaars. Van de scholieren die werden lastiggevallen ondervond 85 procent daar negatieve gevolgen van. Sommigen wilden niet meer naar school, anderen voelden zich ziek of staakten buitenschoolse activiteiten.

Meisjes (56%) rapporteerden eerder wanneer ze werden lastiggevallen dan jongens (40%). En kinderen uit de lagere sociale klasse melden hardere effecten. Een volle 48 procent van de studenten antwoordden dat ze tijdens het schooljaar 2010 - 2011 seksueel werden lastiggevallen. 44% persoonlijk (inclusief het onderwerp zijn van een ongepaste aanraking, onwelkome opmerkingen of grappen, of seksuele intimidatie), en 30% rapporteerde online pesten via email, Facebook, texts of andere sociale netwerken.

In een tijdperk waar pesten en cyberpesten steeds meer onder de aandacht worden gebracht, voor een groot deel door enkele zelfmoorden van homotieners (Jamey Rodemeyer en Lawrence King), wil de studie kijken naar de schade die wordt opgelopen bij seksuele intimidatie en scholen aanzetten preventieve maatregelen te nemen.

Op de vraag wel type van pesterij het ergst is antwoordden de jongens: homo te worden genoemd en meisjes onwelkome seksuele opmerkingen, grapjes of het maken van obscene gebaren. 18% van zowel de meisjes als jongens liet weten al eens te zijn uitgemaakt voor homo of lesbienne. Op de vraag welk soort type studenten het meest vatbaar zijn voor pesterijen antwoordden de studenten: knappe meisjes, lelijke meisjes, slimme meisjes, vrouwelijke jongens.

Extra:
- Last van Homofobie, Discriminatie, Intimidatie: KLIK HIER
- Vragen over holebi's, Vragen over holebi thema's: KLIK HIER

Een greep uit ons overige nieuws:
Jongens beschouwen studeren als zwak of homo zijn.
Van orgasmen leeft men langer, dus hoe meer seks hoe beter.
Zangeres Lady Gaga wint vier Music Awards en heeft 60 miljoen fans.
Na homo's krijgen ook hetero's app voor ongebonden seks relaties.
4000 jaar holebi en transgender geschiedenis op Nederlandse website.
Nieuw: nagellak voor échte mannen.
André van Duin krijgt eigen tentoonstelling.
Lesbienne mag geen bloed geven in land waar dat wél mag.
Lady Gaga zet zich in voor (holebi) jongeren en werkt mee aan wereldrecord.
Beroemde modeontwerpster gaat scheiden van man voor vrouw.
Acht hardnekkige misverstanden over SOA's


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 07 November, 2011 en 3373 keer gelezen.