acteur komt uit de kast na zelfmoord homo tiener.
Tot op heden weigerde acteur Zachary Quinto (34), bekend als Spock in de 'Star Trek'-film uit 2009, te praten over zijn seksuele geaardheid. Terwijl hij wel al een tijdje te zien was in de Its Gets Better Video's. Quinto speelde eerder ook in 'Six Feet Under', '24', en 'Heroes', e.a.

Quinto heeft nu in een interview met New York magazine en via zijn blog bekend gemaakt dat hij homo is. Op zijn blog schreef hij dat hij door de zelfmoord van Jamey Rodemeyer werd aangezet om uit de kast te komen. "De dood van deze jongen heeft mijn leven veranderd, en ik wou dat ik meer had kunnen doen om dit te voorkomen. Zijn dood maakte me duidelijk dat leven als homo zonder publiekelijk te bekennen niet genoeg was om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het enorme werk dat nog voor ons ligt op weg naar volledige gelijkheid. Onze maatschappij moet gelijkheid voor elke homo, lesbienne, biseksueel en transgender erkennen," aldus Zachary.

Tijdens het interview had Quinto het ook over zijn rol in het toneelstuk 'Angels in America', waarin hij een man speelt die zijn aan aids lijdende vriend verlaat. "Het was de meest uitdagende rol om te spelen. Maar op hetzelfde moment besef ik nu dat er nog veel werk aan de winkel is, en dat er nog veel is dat moet veranderen."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 October, 2011 en 3602 keer gelezen.