Je leest:

Vlaamse holebifoon dreigt te verdwijnen door besparingen. Help hem mee redden voor het te laat is.Eind oktober legt de 'Veilig Vrijenlijn' (vroeger Aidstelefoon) de boeken neer, en nu dreigt ook de ondergang voor de Holebifoon waar nochtans de oproepen jaar na jaar stijgen.

De 'Veilig Vrijenlijn' van Sensoa, vroeger de Aidstelefoon stopt eind oktober. De Holebifoon verwacht hierdoor meer oproepen. Hopelijk kan men voldoende geld vinden om de werking te laten blijven bestaan. Lees daarom zeker verder.

Vorig jaar ontving de Holebifoon 1.015 oproepen, een lichte stijging tegenover haar jaar voordien. In dat zelfde jaar noteerde de hulplijn bovendien een stijging van het aantal opvangvragen. Dat zijn oproepen waarbij de beller of chatter nood heeft aan een luisterend oor en niet zozeer aan concrete informatie. Er werden de laatste tijd door de vrijwilligers steeds meer 'zware' opvanggesprekken via de chat. De Holebifoon is dan ook de enige opvang- en informatie initiatief dat zich specifiek op holebi's richt.

Cavaria, de koepel van Vlaamse en Brusselse holebiorganisaties trekt nu aan de alarmbel en zoekt peters en meters voor maandelijkse giften en eenmalige schenkers. "De toestand is vrij ernstig", aldus Mieke Stessens van Cavaria. "We zien jaar na jaar ons budget krimpen, waardoor we onmogelijk alles kunnen blijven doen. De Holebifoon is nooit echt als hulplijn ondersteund geweest. Afgezien van een kleine subsidie voor vrijwilligerswerk wordt het overgrote deel van de kosten met eigen middelen gedekt." Cavaria bemant sinds 1995 de Holebifoon. Die biedt hulp en opvang op maat, door telefoon- en chatpermanenties."

Al jaren vraagt Cavaria aan de overheid om de werking van de Holebifoon te garanderen. Maar die komen steeds met het argument dat holebi's met problemen evengoed in de reguliere hulpverlening terecht kunnen. Helaas leert de realiteit dat holebi's vaak nergens anders terecht kunnen omdat de meeste welzijnszorgers niet op de hoogte zijn van de leefwereld van holebi's. De onderzoekscijfers over su´cidegedachten en depressieve gevoelens bij holebi's, geven duidelijk aan dat holebi's nood hebben aan de holebifoon, vaak omdat ze niet begrepen voelen in de reguliere hulpverlening.

HELP ONS en steun de Holebifoon. Jouw hulp is hard nodig! Word nu meter of peter en geef slechts vijf euro per maand. Zo biedt u onze gemeenschap een uur Holebifoon per jaar. Een uur dat vertwijfeling, angst en pijn kan lenigen. Help onze groep met een permanente opdracht of online gift. Dan zorgen wij ervoor dat die roep om hulp die avond beantwoordt wordt. Giften van meer dan 40 euro op jaarbasis bieden niet alleen houvast, troost en hoop, ze zijn ook fiscaal aftrekbaar. Ga naar de holebifoonsteun pagina KLIK HIER Handel nu voor de holebifoon verdwijnt. De holebi's die een luisterend oor vinden bij de holebifoon zullen je dankbaar zijn. De holebifoon dat is: bellen, chatten, mailen, anoniem en gratis. De holebifoon blijft op zoek naar vrijwilligers. Website van de holebifoon KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 October, 2011 en 3256 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Holebi's en transgenders op de vlucht, een rapport van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

 

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders anno 2020 nog steeds gecriminaliseerd in 13 lidstaten van de Verenigde Naties.

 

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder Belgi├ź, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.