Zelfmoord 14-jarige homo schokt Amerika en Lady Gaga + filmpje.

In Amerika is geschokt gereageerd op de zelfdoding van de 14-jarige Jamey Rodemeyer. De tiener beroofde zich van het leven omdat hij de vele pesterijen na zijn coming-out als homo niet meer aan kon.

Jamey die in Buffalo, New York woonde was eerder nog te zien in een video in het kader van het It Gets Better-project. Daarbij verklaarde hij veel steun te ondervinden van zangeres Lady Gaga en dat zei de reden was waarom hij nog altijd in leven was. Maar Jamey die in mei van dit jaar uit de kast kwam werd afgelopen zondag dood aangetroffen in zijn ouderlijke woonst.

Via een blog vertelde Jamey dat hij veel gepest werd omwille van zijn homo zijn. Hij kreeg verschillende haatmails waarin stond dat hij te lelijk was om te leven en dat hij er beter een einde kon aan maken. Op 9 september schreef hij nog: "Ik vertel vaak hoe erg ik gepest word, maar niemand luistert. Wat moet ik toch doen om daarin verandering te brengen?". De pesterijen werden steeds erger en de tiener kon het niet meer aan.

Afgelopen zaterdag postte hij een songtekst van Lady Gaga op zijn facebook pagina: 'Don't forget me when I come crying to heaven's door.' Enkele uren later postte hij een hommage aan de zangeres en schreef hij dat hij er naar uitkeek om zijn overgrootmoeder terug te zien. Korte tijd later werd hij dood aangetroffen. Enkele weinige vrienden van Jamey namen een kopie van de haatmails en rapporteerden dit bij de schooldirectie, maar het was al te laat. Volgens Jamey's moeder, Tracy Rodemeyer, ging Jamey al een tijdje naar een sociaal werker en schoolraadgever omwille van zijn zelfmoord neigingen. Volgens Jamey's moeder deed de jongen ook vaak melding van de pesterijen omwille zijn seksuele geaardheid op school maar daar werd nooit een gevolg aan gegeven.

Ondertussen blijkt ook dat zangeres Lady Gaga er het hart van in is en dat ze een gesprek wil met President Obama met de vraag om pesterijen omwille van seksuele geaardheid te verbieden. Op haar blog schreef Gaga dat ze al erg veel heeft gehuild om de dood van Jamey. "Ik ben zo ontzettend boos. Het is hard om liefde te voelen wanneer wreedheid iemands leven neemt. Pesten moet verboden worden. Het is een haatmisdaad. Ik zal weldra een meeting hebben met President Obama. Ik stop niet met vechten. Dit moet stoppen. Onze generatie heeft de kracht om dit onrecht te stoppen," aldus een aangedane Gaga. Filmpje Jamey in de It Gets Better video: Klik hier
Extra:
Het It Gets Better project werd opgericht in 2010 na een reeks van zelfmoorden onder holebi-tieners die werden gepest in de Verenigde Staten. Via video boodschappen steekt men holebi en transgender jongeren een hart onder de riem en laat ze merken dat ze er niet alleen voor staan en dat het beter zal worden. In sommige video filmpjes vertellen jongeren hun eigen verhaal in andere betuigen jong en oud hun steun aan het project. Ook tal van bekende mensen namen al deel aan het project van politici tot zangers, zangeressen, acteurs, actrices enz. Enkele bekende namen zijn: President Obama, Hilary Clinton, Nancy Pelosi, Anne Hathaway, Elton John, Ellen DeGeneres, het personeel van Google, Facebook, Pixar, de Broadway gemeenschap en nog veel en veel meer. In maart 2010 kwam er een boek uit de It Gets Better Project boek: Coming Out, het overwinnen van pesten en het creŽren van een leven de moeite waard is. Het boek bevat essays en materiaal van vele beroemdheden, religieuze leiders, politici, opvoeders, ouders, jongeren enz. Het boek is te koop via de website. Op de site van het It's Get Better project kan je meer info vinden en tal van filmpjes Klik hier
Nieuws Update 24.09
Drie tieners aangehouden in zelfmoordzaak homo tiener.
EN
Nieuws Update - 26.09.11
Lady Gaga draagt tijdens concert lied op aan 14-jarige homo tiener die zelfmoord pleegde + video.

Eerder kon je bij ons lezen:
Punkrockband steunt Amerikaanse holebi-jongeren + videoclip.

Een greep uit ons overige nieuws:
Minister Smet bevraagt noden oudere holebi's tijdens Roze Belweek + 2 filmpjes met Kurt Van Eeghem en Caren Meynen.
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
Open Vld Senator wil iets doen aan homofobisch geweld in Vlaanderen.
Eerste homohuwelijk in Amerikaans leger is een feit.
Vlaamse holebi's en zelfmoord - «avaria (holebifederatie) bezorgd om hoge cijfers.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
True Blood actrice was eerst bang van een lesbische relatie.
Chaz Bono's deelname aan Dancing With The Stars is niet schadelijk voor...
Gezocht voor medisch programma allerlei deelnemers, jong, oud, hetero, holebi...
Holebi's richten facebook groep op in land waar ze doodstraf riskeren.
Tweede zwangere man ter wereld is zeven maand zwanger.
Vlaanderen is weer een nieuwe holebi organisatie rijker.
Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Suriname is niet klaar voor homo's en lesbiennes.
De nieuwe ZiZo (holebi-zine) is weer uit, en weer vele prijzen te winnen...
Homo's mogen onder voorwaarden bloed geven, holebi's en EU niet blij.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 September, 2011 en 5229 keer gelezen.