Hetero's verslaan homo's op het vlak van onveilige anale seks.

Uit onderzoek blijkt dat heteroseksuele vrouwen meer aan barebacking doen dan homo's. Bareback seks is de benaming voor het hebben van anale seks zonder condoom. Het gaat hierbij dus om onveilige seks.

Uit onderzoek uit 2010 van de New York City Department (NYC) of Health blijkt dat amper 23 procent van de heteroseksuele vrouwen van hun partner eisen dat hij een condoom gebruikt bij anale seks, tegenover 61 procent van de homomannen. Alleen al in New York zouden ruim 100.000 vrouwen per jaar aan het gevaarlijke barebacking doen.

Verder bleek ook dat heteroseksuele vrouwen die geen condoom eisen bij anale seks zich ook minder laten testen op soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen). Vooral jonge vrouwen zouden vaker onbeschermd vrijen. Anale seks veroorzaakt snel verwondingen en hoe miniem ook, die zijn ideaal voor bacteriŽn en virussen om infecties te veroorzaken en door te geven. Uit eerdere studies bleek dat het hiv-virus zo 30x meer kans heeft als bij vaginaal geslachtsverkeer.

Homo's worden uitgesloten bij het geven van bloed omdat ze meer risico zouden lopen op het krijgen van het hiv virus. Daarbij vergeet men dat er alleen al in New York, tienduizenden hetero's aan risicovolle seks doen en dat vooral heteroseksuele vrouwen veel risico lopen omdat anale seks bij hetero's vaker voorkomt dan vroeger. Bij homo's blijkt uit recent onderzoek dat vooral jonge jongens die pas uit de kast zijn aan onveilige seks doen. Het gaat daarbij om 4 op de 10 jonge homo's die onveilig vrijen. In ons eigen landje blijkt 1 op 20 homo's besmet te zijn met het hiv virus.

Ook elders blijkt dat hetero's vaak onveilig vrijen. Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat de helft van de jongeren tussen 12 en 25 onveilig vrijen. En uit recent Belgisch onderzoek bleek dat gelovige meisjes uit streng gelovige gezinnen, christelijk of islamitisch, het ook vaak onveilig doen, wat te maken heeft met het feit dat er in de religieuze gemeenschappen nog steeds een zwaar taboe rust op seksualiteit.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vrouwen barebacken vaker dan homo's (April 2010)
Nieuwe trend: het bleken van je anus, nu populair bij hetero's (Juli 2011)holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 August, 2011 en 7489 keer gelezen.