Je leest:

Homo Zebravinken zijn even trouw dan Hetero Zebravinken.


Sommige mensen zijn hetero, andere mensen zijn homo, lesbisch of biseksueel. En dat is net zo in de dierenwereld. Van veel dieren is al geweten dat ze ook holebi kunnen zijn. Vandaag komt er weer eentje in het rijtje bij namelijk de zebravink. En uit onderzoek blijkt dat het diertje even goed scoort op het vlak van monogamie dan zijn heteroseksuele vogel soortgenootjes.

Nieuw onderzoek toonde aan dat relaties van homo zebravinken net zo hecht zijn als die van heteroseksuele vogels. Zebravinken zijn van nature erg monogaam en heel sociaal. De mannetjes zingen voor de vrouwtjes en de koppeltjes delen een nest. Maar uit onderzoek blijkt dat zo'n koppeltjes niet altijd bestaan uit een mannetje en een vrouwtje. Soms kiezen twee vogels van hetzelfde geslacht voor elkaar.

Wetenschappers vroegen zich af of zo'n homo of lesbische vogel relatie even hecht zou zijn als een heteroseksuele vogel relatie. Ze verzamelden enkele zebravinken en bestudeerden de vogels grondig. Het gedrag van de zebravinken vertelt namelijk veel over hun relatie. Vogels met een goede relatie zitten bij elkaar, delen een nestje en zingen voor elkaar.

De onderzoekers zetten enkele mannelijke zebravinken samen en keken wat er gebeurde. De helft van de vogels koos uiteindelijk voor een ander mannetje als partner. Daarna zetten de onderzoekers er enkele vrouwtjes bij. Van de acht mannetjes die een relatie hadden met een ander mannetje waren er vijf die totaal geen aandacht aan de vrouwtjes besteedden, ze richten zich enkel op hun mannelijke partner.

Volgens de onderzoekers toont het aan dat de relatie tussen homoseksuele vogels erg goed is. En bewijst het dat de behoefte van een partner bij vogels verder strekt dan de behoefte om zich voort te planten. Er zijn meer vogels die een partner van hetzelfde geslacht kiezen. Albatrossen bijvoorbeeld. Zij kiezen soms voor een partner van hetzelfde geslacht, maar planten zich desondanks wel voort. Ze paren met een mannetje en voeden het jong vervolgens met hun echte partner op.

Extra:
Uit onderzoek van enkele jaren geleden blijkt dat homoseksualiteit diersoorten helpt overleven. En dat het dus niet zoals vele mensen denken zorgt voor het uitsterven van een soort. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat homoseksualiteit bij dieren een noodzakelijke biologische aanpassing is die het voorbestaan van de soort kan garanderen. Met andere woorden homoseksueel gedrag heeft een positief effect op de ontwikkeling van sommige dieren. Zoals bijvoorbeeld bij de Albatrossen. Veel jonge kuikens worden opgevoed door twee vrouwtjes. Deze lesbische vogels zorgen ervoor dat de soort floreert ondanks dat er een tekort is aan mannetjes. Ook bij dolfijnen spelen homokoppels een grote rol. Het onderlinge groepsgevoel bij dolfijnen wordt versterkt door homoseksuele activiteiten van de mannetjes.

Bij vogels komen koppeltjes van hetzelfde geslacht het meest voor. Bij maar liefst 130 vogelsoorten is bekend dat homoseksualiteit er vaak voorkomt, daarmee zijn ze de koplopers van alle diersoorten. Tot nu zijn ruim 1500 diersoorten ontdekt waar homo of lesbisch maar ook biseksueel zijn, voorkomt. Enkele van deze dieren zijn: pingu´ns, grizzlyberen, chimpansees, gorilla's, flamingo's, uilen, zalmen, libellen, fruitvliegjes, schapen, koala's, giraffen, dolfijnen, octopussen, herten, ijsberen, ooievaars enz.

Eerder kon je bij ons lezen:
Kunnen dieren ook homo of lesbisch zijn?(mei 2010).
Nieuw-Zeeland: Lesbische albatrossen worden trotse moeders (feb 2010).
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 August, 2011 en 5457 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 


Buitenlands nieuws

Vijftigtal landen, waaronder Belgi├ź, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 


Showbizz & Sport

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's