Winnaar Pride Photo Award (een Ndl initatief met wereldwijde deelname) bekend gemaakt + foto's.Gisteren is de winnaar van de eerste Pride Photo Award, de holebi versie van de World Press Photo bekend gemaakt. De deelnemende fotografen waren afkomstig uit de meeste West-Europese landen, maar ook uit het Midden-Oosten, AziŽ, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Afrika en AustraliŽ.

De winnaar werd de Nederlandse fotografe Trea van Drunen met haar foto van Leon, een 12-jarig transgender jongetje dat geboren is als Lisanne (foto). Voor de Pride Photo Award kwamen foto's in aanmerking die passen binnen het thema 'diversiteit van seksuele geaardheid en identiteit'. Er waren ruim 1400 inzendingen over de hele wereld.

Net als bij de World Press Photo werden er in verscheidene categorieŽn winnaars gekozen. De jury koos een eerste, tweede en derde prijs in zes categorieŽn en daarnaast de allerbeste foto. Op de website kan je de foto's van alle winnaars zien - een link vindt je onderaan.

De Pride Photo Award was een initiatief van de homo-organisaties COC Amsterdam, Ihlia en Stichting Homomonument. Het doel was de aanvaarding van holebi's en transgenders te vergroten en de stereotypen doorbreken. In het najaar opent een expositie met de beste foto's in Amsterdam.

Over de winnende foto zei de jury: ďIt is a strong, iconic image that challenges the viewer both with the strength of Leonís expression and the astonishing story of his young life as a transgendered person. There is a sense of mystery to this picture, making people reflect on life and identity.Ē De jury was verheugd over de onverwachte grote kwaliteit en reikwijdte van de ruim 1400 fotoís die de 250 deelnemers inzonden. Wie de foto's van de andere winnaars wil zien Klik hier en scroll naar beneden.

Een greep uit ons overige nieuws:
Vrouwelijke mannen zijn vaker homo, maar mannelijke vrouwen zijn niet vaker lesbisch.
Asielzoeker was voor Vlaamse Commissaris-generaal geen homo, voor Franstaligen wťl.
Ricky Martin voelt zich beschermd door holebi's en wil volgend jaar dochtertje.
8 jaar celstraf voor 19-jarige Nederlander die homo's mishandelde omdat hij zelf homo is.
Premier looft transseksuele brugers als 'grootse mirakels van God'.
Zuid-Afrikaanse lesbiennes worden nog steeds verkracht en vermoord.
Hetero, homo, lesbisch: trouwen voor 1 euro aan de automaat + filmpje.
Arie Boomsma is het beu dat mensen over zijn geaardheid zeuren.
Eerste verkiezingen Belgische holebipersoonlijkheden, en de winnaars zijn...
Meisjes en jongens bestaan niet in Zweedse kleuterschool.
Brad Pitt komt op voor het homohuwelijk.
Vruchtbare hetero vrouwen spotten homo's.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 July, 2011 en 5870 keer gelezen.