Bi zijn is moeilijker dan ho le zijn, bi artiesten moeten uit kast, aldus bi actrice Anna Paquin.
Biseksuelen hebben het veel moeilijker dan homo's en lesbiennes. Dat zegt actrice Anna Paquin, bekend uit True Blood. Volgens haar hebben biseksuelen meer te maken met vooroordelen dan homoseksuelen.

Paquin hoopt dat er meer bekende biseksuelen uit de kast komen, in de hoop het taboe te doorbreken. Want nog al te vaak zegt men dat biseksuelen niet weten wat ze willen, dat ze niet monogaam kunnen zijn en dat ze enkel hun kansen op de datingmarkt willen vergroten.

De Oscarwinnares is getrouwd met haar collega uit true Blood Stephen Moyer, en recent onthulde ze dat ze zich zowel tot mannen als tot vrouwen aangetrokken voelt en dat ze graag de vooroordelen en taboe rond biseksuelen wil doorbreken. "Hoe meer mensen erover gaan praten, hoe minder heisa er rond gemaakt zal worden. Met wie mensen slapen of hun leven doorbrengen, zou niet mogen uitmaken."

Ook zanger Duncan James van de Britse boysband Blue zegt dat het moeilijker is om biseksueel te zijn dan om homoseksueel te zijn. Het vooroordeel is dat mensen die zich tot beide geslachten aangetrokken voelen niet betrouwbaar zijn of niet trouw kunnen blijven. Veel mensen zien dit namelijk als een manier om de opties open te houden. We horen nergens bij en worden scheef bekeken door zowel hetero- als homoseksuelen. Eeuwige twijfelaars of mensen die niet eerlijk voor hun echte geaardheid, homoseksualiteit, durven uitkomen, zo worden we omschreven"

Er zijn heel wat bekende homo's en lesbiennes uit de kast. Maar biseksuele artiesten blijven meestal in de kast. Voorbeelden hiervan zijn actrice Drew Barrymore, acteur Marlon Brando en frontman van Green Day Joe Armstrong. Maar het kan ook anders. Eerder kwamen wél uit de kast als biseksueel: zangeres Lady Gaga, zangeres Pink, de Nederlandse zangeres Raffaëla Paton kwam in mei van dit jaar uit de kast, en in april van dit jaar kwam True Blood actrice Evan Rachel Wood uit de kast als biseksueel. En er is ook nog actrice Angelina Jolie die nooit onder stoelen of banken stak biseksueel te zijn, en zangeres Amy Winehouse. En lang geleden schaamde popicoon David Bowie zich ook niet voor zijn biseksuele geaardheid.

Helaas zijn er ook artiesten die beweren biseksueel te zijn maar die het daardoor juist moeilijker maken voor bi-tjes. Denk maar aan de kus van Madonna en Britney Spears. En de kus tussen Acteurs Ewan McGregor en Jim Carrey. En vorig jaar de kus van Eline De Munck alias Elektra die speciaal voor haar clipje een vrouw zoende. Maar ook actrices Sandra Bullock en Meryl Streep deden een duit in het zakje door elkaar vorig jaar tijdens de uitreiking van de Critic's Choice Awards te kussen. En dan is er nog zangeres Kate Perry met haar liedje: 'I Kissed a girl'. Ze maakte biseksualiteit tot iets sexy, een experimentje dat je heteroseksuele relatie nieuw leven kan inblazen, een idee dat door populaire mannenbladen versterkt wordt.

Homo's en lesbiennes hebben lang gestreden voor gelijke rechten, vaak met succes want in verschillende landen mogen ze trouwen of een wettelijk partnerschap aangaan en zelfs kinderen adopteren. Maar voor biseksuelen is het nog steeds moeilijk. En daarom is het volgens Paquin nodig dat er gestreden wordt om de vooroordelen en taboes rond biseksuelen te verdrijven. Zodat de maatschappij ook bi-tjes aanvaard en hen niet langer beschouwt als mensen die niet weten wat ze willen.

Een greep uit ons overige nieuws:
Eerste verkiezingen Belgische holebipersoonlijkheden, en de winnaars zijn...
Neil Patrick Harris en vriend gaan trouwen, want het kan nu in NY.
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters échte zonen met geslachtsoperaties.
Opmerkelijk: bijna helft van moslims heeft niets tegen holebi's.
Bekende Belgische homo in elkaar geslagen tijdens Antwerp Gay Pride.
Nederlandse lerares uit de kast, kinderen van school gehaald maar...
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
Belgische holebi's bang om homofobie te melden, ook politicus eerder aangevallen.
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
6300 Holebi's protesteerden in Brussel en Antwerpen tegen homofobie + foto's.
Nederlandse cabaretière stiekem gehuwd met vriendin.
Vruchtbare hetero vrouwen spotten homo's.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: holebi.info en hln.be

Dit bericht is gepost op 29 June, 2011 en 4290 keer gelezen.