Gay Pride Tel Aviv 70.000 deelnemers, Gay Pride Kroatie veel geweld, EuroPride Rome met Lady Gaga + foto's en 3 filmpjes.


Gisteren ging in Tel Aviv de Gay Pride Parade door. En vandaag in KroatiŽ en in Rome ging de EuroPride Parade door die bezoek kreeg van niemand minder dan Lady Gaga die na afloop het nummer 'Born This Way zong'


Gisteren namen ruim 70.000 mensen deel aan de Gay Pride in Tel Aviv. Zo'n 5.000 toeristen uit onder andere Nederland, Frankrijk, Rusland en de VS namen deel aan de holebi festiviteiten. De Gay pride voor homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten gaat in Tel Aviv jaarlijks door sinds 1988. Volgens de woordvoerder waren er geen incidenten. Een filmpje van de optocht kan je onderaan vinden.


Vandaag ging in de Kroatische havenstad Split voor de allereerste keer een Gay Pride Parade door. Helaas verliep die in totale chaos. De circa 300 holebi deelnemers werden belaagd door ruim 10.000 tegendemonstranten, die leuzen riepen als 'vermoord de homo's', en ze daarbij aanvielen met stenen, flessen, eieren en vuurwerk. De massaal aanwezige politie beschermde de holebi's en sympathisanten en uiteindelijk werden er ruim 300 arrestaties verricht onder de gewelddadige deelnemers van de tegendemonstratie. Er raakten twaalf mensen gewond. Een slecht rapport voor KroatiŽ dat de 28ste lidstaat van de Europese Unie wil worden. Een filmpje vindt je onderaan.


Ook vandaag ging in Rome de EuroPride door. Deze trok honderdduizend deelnemers die samen opstapten naar het centrum van de stad naar het Circus Maximus waar niemand minder dan Lady Gaga een optreden gaf. Ze werd tijdens de optocht ook gespot (foto rechts) met een groene pruik en een jack met dierenprint. Met de EuroPride wilde holebi's aandacht vestigen op het feit dat er in ItaliŽ nog altijd geen holebi relatierechten zijn, en kwam er vooral kritiek op premier Berlusconi die zijn neus op haalt voor homo's en lesbiennes.

- Filmpje Gay Pride Tel Aviv: Klik hier
- Filmpje Gay Pride KroatiŽ: Klik hier
- Optreden Lady Gaga Gay Pride: Klik hier

Een greep uit ons overige nieuws:
Laatste cd van Lady Gaga met daarop holebi-song kent mega super verkoop.
Antwerpen kleurt weer roze, met veel parties, activiteiten en ook Pink Friday Sinksenfoor.
Beroemde homo televisiekok noemt homoseksualiteit onnatuurlijk, en dat is geen grap.
Aantal Belgische homohuwelijken daalt, en holebi's vaak onzeker om te trouwen.
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
Nieuw lesbisch boek uit, over kinderwens en de uitvoering + trailer.
Eerste homokus op Britse Tv dateert uit jaren zestig + foto.
President Obama roept juni uit tot holebi en transgender maand.
Nederlandse cabaretiŤre stiekem gehuwd met vriendin.
Homo's en verbod bloed geven moet worden opgeheven.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2011 en 3572 keer gelezen.