Yanaika ('Mijn Restaurant) gaat met nieuw lief restaurant uitbaten
Kent u Yanaïka en Stephanie nog? In het eerste seizoen van 'Mijn restaurant' strandde het sympathieke lesbische koppel maar net op de tweede plaats.

Twee maanden terug raakte bekend dat de relatie van Yanaïka en Stephanie was gestrand. En nu stopt Stephanie ook met het horecaleven. "Zij was al langer van plan te stoppen", aldus Yanaïka die in januari nog chef van het jaar werd en die recent een nieuwe liefde vond in Nathalie uit Genk (foto rechts).

Yanaïka Skrzyszkowiak (30) en Stephanie Deneux (24) hadden acht jaar een relatie. "Het was er niet meer, we leefden een beetje als zus en zus. We zijn ook allebei opgelucht dat de knoop is doorgehakt. Dit was de juiste beslissing. Bovendien schieten we nog altijd prima op. We gaan nog samen uit of iets eten. Alles gebeurde en gebeurt nu in pure vriendschap," aldus Yanaïka.

Verder is er ook nog nieuws over het feit dat restaurant Exquisa verhuist van de Meldertstraat in Hasselt naar het Leopoldplein. "Het huurcontract was afgelopen en ik had vroeger al gezegd dat we zouden verhuizen als de kans zich aanbood", gaat Yanaïka verder. "Het nieuwe pand is echt ideaal. Aan het concept verandert niets en we gebruiken dezelfde meubels. Het is er wel wat kleiner, dus wordt het wat intiemer. En waarschijnlijk kunnen we er ook een terras aanleggen."

Een dag later kwam het volgende nieuws. De nieuwe liefde van lady chef Yanaïka, Nathalie Box, zal mee in het restaurant gaan werken en neemt daarbij de plaats in van Stephanie in de zaal. "Ik weet dat zoiets risico's inhoudt, maar wij zijn écht zeker van elkaar," zegt Yanaïka. Die risico's zijn er zeker. Nathalie heeft geen horeca-ervaring, en werkt momenteel nog bij een opticien. "Zal ze het graag doen? Dat weten we niet. Maar we weten wel dat we dit allebei willen en zeker zijn van elkaar."

Nathalie, de nieuwe vlam van Yanaïka start op 1 augustus, als Exquisa op zijn nieuwe locatie opengaat. Op het oude adres gaan ze nog tot 27 juni verder. "We wilden al langer een nieuw pand en nu het huurcontract afloopt, is dat ideaal", liet Yanaïka eerder al weten. Het nieuwe restaurant zal minder zitplaatsen tellen (35) maar heeft wel de mogelijkheid tot een terras.

Verder blijkt ook dat Yanaïka plannen heeft voor een tweede zaak, een brasserie deze keer. "De plannen zijn zeer concreet, we hebben zelfs al een pand op het oog, maar de deal is nog niet helemaal rond. Ik kan enkel verklappen dat het ook in Hasselt zal zijn." Het restaurant zou opgestart worden met één van Yanaïka's beste vrienden, maar wie achter de potten zal staan is nog niet duidelijk. "In het begin zal ik schipperen tussen Exquisa en het nieuwe restaurant, maar mijn prioriteit blijft Exquisa, zeker nu ik daar ook in een splinternieuwe keuken kan koken", aldus de jonge en ambitieuze kokkin, die ook nog een boek hoopt klaar te hebben tegen de Boekenbeurs. Wat de toekomst plannen van Stephanie zijn is nog niet duidelijk, wellicht dat ze opnieuw verpleegkunde gaat studeren.

Eerder kon je bij ons lezen:
Yanaïka en Stephanie ('Mijn Restaurant') na acht jaar uit elkaar.
Yanaïka uit 'Mijn Restaurant' is Ladychef van het jaar.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 May, 2011 en 6134 keer gelezen.