Homo koppel heeft twaalf kinderen en een hele bende huisdieren.
In de Amerikaanse staat Arizona woont een bijzonder homo koppel. In hun eigen staat mogen ze niet trouwen en samen mogen ze ook geen kinderen adopteren. Toch zijn ze de trotse ouders van maar liefst twaalf adoptie kinderen.

Steven en Roger hebben samen twaalf kinderen. Hun verhaal begint in 2003 toen ze besloten ouders te worden. Het begon met de adoptie van de vijf jaar oude Michael die was verlaten door zijn ouders. Kort daarna wonnen ze de voogdij strijd om de vier andere kinderen uit het gezin te adopteren.

In de volgende jaren waren Steven en Roger pleegouders van tientallen kinderen en adopteerden er zelf nog zeven. Hun familie was compleet toen Steven in 2009 naar Washington vloog om de vier jarige Logan te ontmoeten, maar toen hij hoorde dat Logan nog een zusje van elf had, Isabel, besloten ze haar ook te adopteren waardoor het aantal op twaalf kinderen kwam.

Korte tijd later kreeg Roger een telefoontje van een maatschappelijk werker die vertelde dat de biologische moeder van één van de twaalf kinderen nog een baby had gekregen en of ze die ook wilden adopteren. Maar Roger en Steven lieten weten dat ze net hadden beslist het te houden bij de twaalf kinderen die ze al hadden.

Het koppel staat allebei op de geboorte uitreksels van de twee kinderen uit Washington, en Steven is enkel de legale vader van de tien geadopteerde kinderen uit Arizona, waar homo's niet samen mogen adopteren maar wel apart.

Steven is een parttime maatschappelijk werker en Roger is chauffeur van een schoolbus. Naar eigen zeggen moeten ze bijna een militaire discipline handhaven om de kinderen allemaal op tijd te wassen, te voeden en aan te kleden voor ze naar school vertrekken. Ze beschikken over een auto met vijftien zitplaatsen, en naast de twaalf kinderen hebben ze ook nog vier honden, twee katten, een cavia en een papegaai.

Het mag wel duidelijk zijn dat Steven en Roger het erg druk hebben met hun grote gezin. Maar ze zijn er erg blij mee en staan er op dat de kinderen zichzelf goed kunnen ontwikkelen, daarbij staan ze ook toe dat hun zonen experimenteren met kleding, hun nagels lakken en naar sportactiviteiten gaan. Ook de school resultaten zijn erg belangrijk voor de ouders.

De kinderen zijn in leeftijd gaande van de jongste Olivia 2 jaar oud tot de oudste Vanessa van 16 jaar oud. Steven zegt: "Er zijn wel eens dagen dat ik bijna mijn haren uittrek, maar ik zou het voor geen geld van de wereld anders willen. We weten dat deze kinderen recht hebben op een beter leven."

Een greep uit ons overige nieuws:
Homo koppel wacht al 61 jaar om te kunnen trouwen + filmpje.
Twee nieuwe gevallen van homopesterijen in Amsterdam.
De Leeuw dolt met de familie Pfaff en wint internationale prijs.
Europarlement gaat 'speciale' holebi's en transgenders beschermen.
Amerikaans republikeins rechter pro homohuwelijk onder vuur, omdat hij....
Eerste Gay Walk of Fame ster is voor holebi-icoon...
Doodstraf voor honden afgeschaft.
Beroemde helft van Vlaams BV koppel praat voor het eerst openlijk over hun relatie.
Amerikaans rapper met dood bedreigd omdat hij zijn cd 'Im Gay' noemt.
Acht paarden waaronder veulentje vermoord in homofobische zaak.
Wat moet je als Belgische holebi of transgender doen wanneer je wordt aangevallen?
België vijf jaar holebi-adoptie, federatie wijst op knelpunten.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 May, 2011 en 3701 keer gelezen.