Vrouw valt 'homoseksueel' vrouwen schilderij aan.Een Amerikaanse vrouw heeft vrijdag een schilderij aangevallen omdat het 'heel homoseksueel' is. Het gaat om een werk van Guaguin waarop twee halfnaakte Tahitiaanse Vrouwen te zien zijn, het is één van de bekendste werken van de artiest.

Susan Burns viel afgelopen vrijdag het schilderij aan waarbij ze enkele keren met haar vuisten op het doek sloeg, ook probeerde ze het werk van de muur te rukken. Het werk uit 1899 werd niet beschadigd omdat het is afgedekt met plexiglas. Toch zal het worden onderworpen aan enkele laboratoriumtests om te kijken of het alsnog niet beschadigd is.

Burns verklaarde aan de politie dat ze het doek wilde vernietigen omdat het een 'homoseksuele' scène in beeld zou brengen. '"Voor mij symboliseert Gauguin het slechte. Hij schildert naakt en dat is slecht voor de kinderen. In zijn schilderij stelt hij twee vrouwen voor en dat is heel homoseksueel. Ik vind dat het moet verbrand worden".

Verder verklaarde Burns ook nog dat ze voor de CIA werkt en dat ze 'een radio in haar hoofd heeft' en dat ze gaat moorden. De vrouw is aangeklaagd op beschuldiging van poging tot diefstal en vernieling van eigendommen en wordt weldra onderworpen aan een onderzoek naar haar geestelijke gezondheid.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 April, 2011 en 5511 keer gelezen.