Uniek: nieuw homo sprookje, voor iPad en iPhone.
Ook sprookjes gaan met hun tijd mee, er zijn al verschillende kinderboekjes op de markt met een holebi-thema. Maar Bill Sanders gaat nog een stapje verder. Het sprookje is vanaf vandaag als heuse app te downloaden en te lezen op je iPad of iPhone.

Bill Sanders is een eigentijds sprookje op rijm dat gaat over Billy, een kikkertje dat uit zijn sloot weggepest wordt omdat hij jongens leuker vindt dan meisjes. Daarna maakt Bill een reisje naar Parijs waar hij leert zingen en dansen. Eenmaal beroemd, keert hij terug naar de sloot waar hij vandaan kwam, en daar ontmoet hij Job, de kikker op wie hij vroeger een oogje had.

Het prentenboek, luisterboek en AVI 1/2 leesboek in één, werd geschreven door Connie van Gils (werkzaam bij het IHLIA (Internationaal Homo & Lesbi Informatie Punt) Amsterdam), en de mooie illustraties zijn van Roel Seidell. De app is ontwikkeld door Michel Boezerooij. Het sprookje is ook eenvoudig in te stellen in de talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het verhaal heeft 13 bladzijden en wordt in ongeveer 5 minuten voorgelezen. Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen kinderen het verhaal zelfstandig lezen. De app voor de ipad en de ipod is vanaf vandaag verkrijgbaar in de app.store voor 2,99 euro.

Bill Sanders - App voor iPhone & iPad (13 pagina's).
Tekst: Connie van Gils. Beeld: Roel Seidell. Uitgever: Michel Boezerooij.
Prentenboek, luisterboek, AVI 1,2 leesboek ineen.
Leeftijd: 3-7 jaar.
Meer info: Klik hierholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 25 March, 2011 en 5218 keer gelezen.