Je leest:

Onderzoek naar lesbisch ouderschap in Amerika
Uit onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat sommige Amerikanen van mening zijn dat alleenstaande ongehuwde moeders slechter zijn voor een kind dan homo of lesbische ouders. Iets wat alleenstaande moeders niet graag zullen horen.

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer het gaat over niet traditionele families, zoals homo en lesbische ouders, single moeders en ongehuwde ouders het land in drie wordt verdeeld. Een derde van de dubbed acceptors hebben geen problemen met n van de genoemde traditionele families. Een derde van de Rejectors zijn van mening dat het slecht is voor de samenleving wanneer een kind wordt opgevoed door alleen een moeder. En een derde van de Skeptici hebben gemengde gevoelens.

Goed nieuws dus voor homo en lesbische ouders, spijtig en misschien hard nieuws voor alleenstaande moeders. De meerderheid van de mensen in dit onderzoek zegt dat homo en lesbische ouders ok zijn, en zijn er zelfs van overtuigd dat dit soort gezinnen een positieve invloed heeft op de samenleving.

Maar singel moeders zijn dus minder geaccepteerd. 99 procent van de Skeptici en 98 procent van de Rejectors noemen dit een slechte zaak voor de maatschappij. De laatste 98 procent, de Acceptors, hebben geen problemen met vrouwen die hun kinderen alleen opvoeden.

Uit eerdere onderzoeken zou blijken dat kinderen opgevoed door een alleenstaande ouder het niet zo goed doen als kinderen die zijn opgevoed met twee ouders. Maar professor Margaret Crosbie-Burnett werkzaam aan de universiteit van Miami, zegt dat deze invloed erg klein is. Maar ook is al eerder gebleken dat het voor een kind beter is te worden opgevoed door twee mannen of twee vrouwen dan door een alleenstaande ouder, omdat het beter voor het kind zou zijn dat het toch twee ouders heeft.

Het mag duidelijk zijn dat er stilaan een mentaliteits wijziging ontstaat bij de doorsnee Amerikaan tegenover het opvoeden van kinderen door koppels van hetzelfde geslacht. Dat zegt professor Charlotte Patterson van de universiteit van Virginia. Die er vervolgens ook op wijst dat er ook een veranderde houding is tegenover het homohuwelijk. Vijftien jaar geleden was 68 procent van de Amerikanen tegen het homohuwelijk en 27 procent voor. Momenteel is het 50 tegen 50.

Patterson denkt dat die veranderde instelling ontstaan is door het feit dat holebi's erg sociaal zijn, wat maakt dat langzaam aan steeds meer mensen met homo's en lesbiennes in contact komen. Ze leren homo's en lesbiennes met kinderen kennen, ze leren er kennen die getrouwd zijn, ze leren er kennen in hun straat, ze hebben een holebi in de familie, het gezin of de vriendenkring.

Met verschillende diverse mensen in contact komen veranderd de houding. Het is net zoals wanneer men zwarten en blanken hetzelfde doel laat dienen, je zal hun houding tegen over elkaar zien veranderen omdat het niet anders kan. Ook de media doet een positieve duit in het zakje. Steeds meer zie je homo en lesbische ouders in de pers verschijnen, op Tv komen en zelfs op het witte doek.Bron: msnbc.msn.com

Dit bericht is gepost op 17 March, 2011 en 5860 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie heeft eerste transgender vicepremier.

 

Holebi's en transgenders op de vlucht, een rapport van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

 

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders anno 2020 nog steeds gecriminaliseerd in 13 lidstaten van de Verenigde Naties.

 

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.