Homokus schockeerd kijkers van GTST.

Je zou het in deze tijden niet verwachten maar toch heeft een homokus in Goede Tijden Slechte Tijden tal van mensen gechoqueerd. Positief is dan weer dat GTST holebi kijkers de kans geeft om hun verhaal over hun coming out te doen op de website en dat aldaar inmiddels al ttal van verhalen te vinden zijn van kijkers die uit de kast zijn gekomen.

Maar de vrijscene tussen Lucas en Edwin uit Goede Tijden Slechte Tijden heeft voor veel reacties gezorgd op internet. De soap die dagelijks door ruim anderhalf miljoen mensen wordt bekeken leverde tal van reacties op. Op veel fora en sociale netwerksites vragen de fans zich af om een homoscène in de populaire soap wel kan. Een deel van de mensen was gechoqueerd door de pikante shots van de twee jongens.

Het is nogthans niet de eerste keer dat in GTST een homo personage voorkomt of twee mannen elkaar zoenen. Maar het is wel de eerste keer dat er zich een serieuze verhaallijn rond een relatie tussen twee mannen ontspint. Vooral op microblog Twitter gaven veel mensen hun mening. De verhouding tussen negatieve en positieve reacties is wel gelijk. Maar het feit dat er toch nog veel negatieve reacties zijn bewijst volgens velen dat het nodig is dat er ook holebi karakters optreden in soaps, films e.a.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 February, 2011 en 4577 keer gelezen.