Je leest:

Geheime islamitische (moslim) homohuwelijken in opmars.UK: Een week nadat de Britse overheid liet weten in de toekomst werk te maken van het homohuwelijk, zend BBC radio een reportage uit over geheime islamitische homohuwelijken. Uit onderzoek van het radiostation blijkt dat steeds meer holebi-moslims op zoek gaan naar een islamitisch huwelijk.

De gereformeerde Joodse kerk, de Quakers en Unitarians lieten eerder al weten voor het homohuwelijk te zijn. De enige geloofsovertuiging, de Islam, liet nog niet van zich horen. Maar volgens een BBC onderzoek blijkt dat er steeds meer moslim geestelijken bereid zijn een homo of lesbisch huwelijk af te sluiten.

BBC radio 5 Live Presenator Adrian Goldberg (foto links), sprak met enkele holebi koppels die een nikah (islamitisch huwelijk) aangingen. Een van die koppels zijn Asra en Sarah die elkaar drie jaar geleden leerde kennen tijdens het afsluitingsfeest van de Ramadan. Al na de eerste date wist het koppel dat ze wilden trouwen en dat ze een officieel islamitisch huwelijk wilden. Het koppel vond een Iman, die bovendien ook lesbisch is, die drie maanden later het huwelijk wilde inzegenen.

De ouders van Asra zijn niet blij met dit huwelijk, de ouders van Sarah hebben er geen problemen mee. Beide dames zijn overtuigde moslima's. Sarah en Asra hebben net als andere moslim holebi's wel te vrezen van twee types discriminatie. In eerste instantie de homofobie binnen de Islamitische gemeenschap, en in twee instantie de Islamfobie vanuit de holebi-gemeenschap.

In de Verenigde Staten heeft Imam, Daayiee Abdullah (foto rechts), al verschillende moslim homo's en lesbiennes in de echt verbonden met een officieel islamitisch huwelijk. Aan BBC radio vertelde hij dat het weigeren van een homohuwelijk door moslim geestelijken tegen de Islamitische wetten ingaat. Volgens Abdullah gaat de moslim wereld door het weigeren van het homohuwelijk in tegen de leer van de koran, waarin een passage stelt dat elk persoon het recht heeft op een partner die hem of haar comfort biedt.

In het programma sprak Goldberg ook met moslims die homoseksualiteit en het sluiten van nikah's door homo's en lesbiennes afwijzen. Zij vertegenwoordigen de meerderheid van de Britse moslims, maar Goldberg kwam tot de conclusie dat de moslim gemeenschap toch steeds minder conservatief is dan het lijkt, waarbij er inmiddels een liberal closet is ontstaan, achter gesloten deuren groeit het aantal gezinnen dat hun holebi-kinderen aanvaard.

Een Nikah: Centraal tijdens een nikah-ceremonie staat het moment waarop het paar de woorden spreekt ‘wij werden gehuwden’ en de belofteverplichting voor Allah. De nikah’s worden soms door vrienden, soms door een imam gesloten. De holebi-nikah-ceremonies zijn gebaseerd op soortgelijke ceremonies voor heteroseksuele koppels. Ze worden meestal in stilte gesloten, en dit zonder dat familieleden van het koppel er weet van heeft, en dit om te voorkomen dat de ceremonie door hen zal worden opgevat als een aantasting van de eer van de familie.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 February, 2011 en 4248 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie heeft eerste transgender vicepremier.

 

Holebi's en transgenders op de vlucht, een rapport van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

 

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders anno 2020 nog steeds gecriminaliseerd in 13 lidstaten van de Verenigde Naties.

 

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.