Buitenlandse Zaken levert dan toch paspoort af voor Samuel en zijn twee papa's.Eerder kon je bij ons lezen over Samuel die niet naar zijn homo papa's mocht komen. Een dag later lieten enkele politici van Open Vld weten dat ze opkwamen voor de kleine Samuel en zijn twee papa's. Vandaag liet Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) weten dat er dan toch een paspoort zal worden afgeleverd voor Samuel die inmiddels 2 is.

Buitenlandse Zaken levert een paspoort af voor Samuel Ghilain, het zoontje van een Belgisch homopaar dat door een draagmoeder in Oekraïne op de wereld werd gezet. De wensouders vechten al twee jaar om het jongetje naar België te halen en haalden eerder deze week hun slag thuis voor de rechter. Het parket kan nog wel beroep aantekenen tegen het vonnis.

Eerder deze week oordeelde de Brusselse rechtbank dat er wel degelijk een wettelijke vaderschapsband bestaat tussen Laurent Ghislain, de biologische vader, en de tweejarige Samuel. Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) liet vandaag weten dat het paspoort van Samuel weldra zal worden afgeleverd. Maar de minister wees er wel op dat er in ons land geen wettelijke regeling bestaat over het draagmoederschap. "In dit juridisch vacuüm is het voor ons land problematisch vormen van draagmoederschap te erkennen waarbij Belgen in het buitenland betrokken zijn".

Vanackere geeft landgenoten dan ook de raad om geen draagmoederschap te zoeken in het buitenland en waarschuwde voor de commerciële exploitatie die in het buitenland wordt vastgesteld. "Niet zelden zijn het tussenpersonen die zich op een schandalige manier verrijken, waarbij zowel draagmoeder als de toekomstige ouders worden misbruikt". De CD&V-vicepremier pleit daarom voor een wettelijke regeling over draagmoederschap waarbij alle vormen van commerciële exploitatie uitdrukkelijk worden verboden.

Omdat Meurrens en zijn partner Laurent Ghilain niet welkom zijn in Oekraïne, kunnen zij hun zoontje niet zelf gaan halen. Afhankelijk van wat juridisch vereist wordt, zal de Belgische advocaat van het koppel of iemand van de familie van Meurrens en Ghilain het kind gaan halen. Samuel verblijft intussen bij de Oekraïense advocate van de ouders, in Oekraïne. De twee homo papa's vechten al twee jaar om Samuel naar ons land te halen. Het jongentje is verwekt met het zaad van Laurent bij een Oekraïense draagmoeder.

Eerder kon je over deze zaak lezen:
Homo koppel mag zoontje na 2 jaar eindelijk naar België halen, met één maar...
Open Vld komt op voor homo papa's en Samuel.
Een greep uit ons overige nieuws:
UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agenda, met voor en tegens poll.
Gezocht Vlaamse Homo en Bi jongens en Mannen.
Homo-controverse Ground Zero Moskee.
Ga eens van de grond met een transseksueel.
Modewereld speelt met seksen
Sex and the City actrice en vriendin trotse ouders van zoontje.
Belgische HoLeBi en Trans enquête, doe mee, anoniem, en win prijzen...
Eerste HoLeBi musea is een feit.
Hoe weet ik dat ik holebi ben, wat met coming out, seks, relaties, boeken, films, liedjes, soa's..
Meer nieuws: Klik hier

Lees ook:
Jaaroverzicht Ander nieuws: Klik hier
Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier
Jaaroverzicht Binnenlands nieuws: Klik hier


Bron: metrotime.be

Dit bericht is gepost op 18 February, 2011 en 4257 keer gelezen.