Vrouwelijke Vlaamse tiener homo zorgt voor opschudding in Idool.De zangwedstrijd 'Idool' zorgt regelmatig voor veel media aandacht door opmerkelijke kandidaten en al even opmerkelijke uitspraken van de juryleden. De 16-jarige Falko de Bolster steelt momenteel de show en zorgde meteen voor heel wat media aandacht rond zijn persoon.

Falko is homo en kleed zich wat vrouwelijk en schaamt zich daar niet voor. Maar jurylid Sylvia Van Driessche, hoofdredactrice van weekblad Joepie zorgde meteen voor heel wat opschudding in holebi-land. Ze was niet zo enthousiast over de vrouwelijke homo. "Ik mis mannelijkheid in jouw performance. Ik zie geen meisjes opkijken naar jou, ik denk dat ze vooral je beste vriendinnetje gaan willen zijn," was haar commentaar.

Van Driessche kreeg daarvoor heel wat kritiek van de holebi-jongeren vereniging Wel Jong Niet Hetero. "Wij kennen Falko niet, maar wij kennen veel jongeren zoals hij. En omdat die vaak wat aan zichzelf twijfelen, was het juist zo leuk om te zien hoe goed deze kandidaat in zijn vel leek te zitten", zei woordvoerder Michiel Vanackere.

Jurylid Jean Blaute had een heel andere kijk op Falco. Juist zijn ‘hybride’ verschijning vond hij intrigerend “ we gaan voor dit avontuur” was dan ook zijn afsluitende commentaar.

Maar ondertussen zijn de gemoederen al wat bedaard en gaf Van Driessche toe dat haar reactie in de eerste aflevering van het populaire programma wat hard overkwam. "Uiteraard heb ik geen enkel probleem met vrouwelijke jongens, jongensachtige vrouwen en alles daartussenin, noch met eender welke geaardheid. De flair en het zelfvertrouwen die een idool (androgyn of niet) voor mij moet bezitten, zag ik vooral in Falko toen ik hem na de auditie zag lopen in de gangen. Ik zag hoe hij – supertrots en met handtas - een interview gaf aan een van mijn eigen journalisten en dacht toen: zo moet het zijn!"

En ondertussen prijkt Falco zelfs op de cover van Joepie. "Hij heeft diezelfde week nog als allereerste Idoolkandidaat op onze cover gestaan, in november 2010 al... het beste bewijs dat Joepie wel degelijk fan is (geworden) van Falko, en daar zit zijn uniek-zijn voor veel tussen!", aldus Van Driessche.

Falko zelf gelooft er alvast in "Ik heb nog lang niet alles laten zien", lacht hij. "Iedereen mag weten dat ik honderd procent homoseksueel ben. En ik heb daar nooit problemen mee gehad. Ik heb twee goede ouders die mij overal in steunen. Ook daarom doe ik mee aan 'Idool': zodat andere holebi jongeren een voorbeeld zien."
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 February, 2011 en 8645 keer gelezen.