Je leest:

Schietpartij Amerika: het komt goed met politica, ouders dader kapot, Phelps blij en wil demonstreren.Gabrielle Giffords, de Amerikaanse democrate die zaterdag werd neergeschoten in het Amerikaanse Tucson (Arizona), kan weer zelfstandig ademen. Dat zegt haar arts. Het Congreslid kon eerder al op vraag vingers en duimen bewegen.

De 40-jarige politica werd afgelopen zaterdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ze kreeg een kogel in het hoofd. Bij de schietpartij vielen nog zes doden en twaalf gewonden. Onder de dodelijke slachtoffers een meisje van 9 dat werd geboren op 11 september 2001, de dag dat de VS getroffen werd door de fatale terreuraanslag. Verder lieten ook het leven de president van het federale hof van Arizona, John Roll, en een medewerker van Giffords.

Giffords was op het moment van de aanslag in Tucson naar aanleiding van een politieke bijeenkomst met burgers. In 2006 werd ze voor de eerste keer verkozen en wist bij de laatste stembusgang een favoriet van de Tea Party te vloeren. Ondertussen is ook bekend geworden dat Giffords de nicht is van actrice Gwyneth Paltrow.

De politica, die gehuwd is met astronaut Mark Kelly, was één van de mensen die op de spreekwoordelijke 'hit list' van de Republikeinse Sarah Palin stond. Daarbij gaat het om democraten die pro de ziekteverzekeringswet van president Obama waren. De twintig politici die op de lijst staan werden met schietschijven aangeduid op een kaart van de VS. Het kantoor van Giffords werd al eens vernield nadat ze voor de ziekteverzekeringswet had gestemd. Giffords is ook een fervent voorvechtster van gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.

Dader Jared Lee Loughner is amper 22 jaar en wordt beschuldigd van twee moorden, twee pogingen tot moord en een aanslag op een Amerikaans Congreslid. Hiervoor kan hij de doodstraf krijgen. Hij werd dinsdag meteen voorgeleid bij de rechter die hem meteen een gevaar voor de maatschappij noemde en daarom een borgsom weigerde, de volgende zitting is vermoedelijk op 24 januari.

Ook erg pijnlijk is de verklaring van de ouders van de dader. "Woorden kunnen onmogelijk uitdrukken hoe we ons voelen", liet de familie van Jared Lee Loughner (22) weten in een verklaring. De ouders van de dader kunnen maar niet begrijpen waarom hun zoon deze gruwelijke feiten pleegde. "We geven erg om de slachtoffers en hun families, en hun verlies spijt ons zo erg''. Hun zoon kijkt nu mogelijk aan tegen de doodstaf.

Luguber is het feit dat Fred Phelps van de Westboro Baptist Church liet weten te zullen gaan demonstreren tijdens de begrafenis van de omgekomen slachtoffers. Phelps liet weten het nieuws over de schietpartij te verwelkomen. In een videoboodschap dankte hij god voor het uitstekende werk dat in Tucson is verricht. Hij beschouwt het als een goddelijke vergelding voor de opkomende zedeloosheid in Amerika. Phelps en zijn clan protesteren regelmatig op begrafenissen van gesneuvelde Amerikaanse militairen en danken daarbij God voor het straffen van Amerika. Verder is de clan extreem homofobisch en wijzen ze homo's en lesbiennes aan als de schuldige voor de vele natuurrampen. De Phelps clan draagt vaak bordjes bij zich met daarop teksten als: 'God haat homo's'.

Als reactie op de aankondiging van Phelps en zijn clan om te gaan demonstreren op de begrafenis van de negen dodelijke slachtoffers van de aanslag ging de Amerikaanse deelstaat Arizona meteen over tot actie en verbiedt het demonstraties. In snel tempo werd een wet goedgekeurd die demonstraties bij uitvaarten verbiedt.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 January, 2011 en 3820 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 


Buitenlands nieuws

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.