Woestijnhomo's bestaan, een debat is dan ook onvermijdelijk.Saoedi-Arabië, het hart van de islamitische wereld waar zich twee heilige plaatsen bevinden van de islam: Mekka en Medina, en waar ze sinds kort ook homo's hebben! Saoedische homo’s, van eigen bodem en van eigen makelij, oei oei...

Het zal de ultrapuriteinse Saoedi’s vast pijn doen te moeten toegeven dat er ook homo's in Saoedi-Arabië zijn, want ontkennen kan nu niet meer. Niet nadat in september een Saoedische diplomaat voor de wereldpers had verklaard homo te zijn en daarom asiel in de VS aanvroeg. En ook niet omdat een maand later in Londen Prins Saud Bin Abdulaziz Bin Nasir al-Saud tot 20 jaar cel werd veroordeeld wegens moord op en seksueel misbruik van zijn mannelijke bediende Bandar.

Sodomie door de koninklijke familie! Door een moslim, in een islamitisch land, waar mannenseks je letterlijk de kop kan kosten, en iédereen die het nu weet. Hoe kon het zover komen? Waar is het fout gegaan? Werd de prins als kleine jongen zelf besodemieterd? Of is hij geboren met een genetische of hormonale afwijking?

Discussie over homoseksualiteit kan nu. Lang niet overal, niet door iedereen en liever niet openlijk. Maar het ‘probleem’ is onderkend. Want er moet een oplossing voor worden gevonden! Recent publiceerde de Engelstalige editie van de Saoedische krant al-Sharq al-Awsat een artikel met de kop ‘Debat over homoseksualiteit in de Qasimwoestijn’. Men vertelde er over een bijeenkomst van aoedische intellectuelen die het 'fenomeen' homoseksualiteit bespraken. 'De ontkenningsfase bestaat niet meer', schreef de krant. 'Er moet nu zo snel mogelijk onderzoek komen naar de omvang van dit 'grote probleem' en Saoedische academici moeten niet bang zijn het fenomeen te bestuderen. Zodat ze een diagnose kunnen stellen en een behandeling voorschrijven.’

Toch zal het niet simpel zijn om homo's en lesbiennes op te sporen in het ultraconservatieve koninkrijk. Omdat niemand vrijwillig wil uitkomen voor zijn of haar seksuele geaardheid. En ook omdat veel heteroseksuele jonge mannen en vrouwen aan homoseks doen, omdat ze niet weten hoe ze anders hun brandenden lendenen kunnen blussen anders dan bij iemand van hetzelfde geslacht. Want in de streng gesegregeerde Saoedische maatschappij hebben jongeren tot hun huwelijk nauwelijks tot geen toegang tot iemand v an de andere sekse. En voor mannen geldt bovendien het princiepe van de bukker en de beuker, met andere woorden, wie penetreert is en blijft de échte man, de ander is een mietje. Voor het eerst zal homoseksualiteit besproken worden, o.a door Ibrahim al-Darwish aan het Ro’ya Center for Social Studies.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 January, 2011 en 5245 keer gelezen.